Artikel Parool over Together we care

De inspiratiemiddag Together we Care - over de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld - was een groot succes.  Ook Het Parool besteedde aandacht aan het thema met het artikel "Verdriet kan je met ze delen".

Tijdens de inspiratiemiddag vertelden Rianne Haaijema (projectcoördinator Blijf van mijn dier - IFAW) en Marian Jongma (projectleider Blijf Groep) over het ontstaan en de ontwikkeling van het initatief Together we Care.  In het kader van dit project zijn in de opvangorganisaties van Blijf Groep het afgelopen jaren een breed scala aan huisdieren opgevangen. Van honden en katten tot parkieten en cavia's. Marian: "Ik heb gezien hoe goed het vrouwen doet dat zij hun dier mee kunnen nemen. Hoe troostend de aanwezigheid van een dier kan zijn".

Ook gaven zij tips aan opvangorganisaties waar vrouwen nog niet hun dier mee kunnen nemen. Zorg dat je één aanspreekpunt hebt, waar medewerkers en cliënten met al hun vragen naar toe kunnen. Maak afspraken over crisissituaties. Zorg dat de gezondheidscheck goed wordt geregeld. Marian: "Het feit dat er voor het dier goed wordt gezorgd geeft de cliënt zoveel rust..

Naast Marian en Rianne kwam ook prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers aan het woord over het onderzoek naar de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. En vanuit de Verenigde Staten vertelde Allie Philips, oprichtster van het SAF-T program (Sheltering Animals and Families Together)  over haar (goede) ervaringen met de opvang van huisdieren in de vrouwenopvang. Daarnaast vertelde een aantal vrouwen hun verhaal over vluchten voor huiselijk geweld met hun huisdier.

Artikel in Parool

Ook in het Parool was er aandacht voor het project Together we Care. In de krant van zaterdag werden 3 vrouwen geportretteerd met hun dier.  Klik hier om het artikel te lezen.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112