Blijf Groep Ik zoek informatie Abuse is not love

Abuse is not love

Blijf Groep gaat de komende twee jaar samenwerken met het bekende modemerk Yves Saint Laurent Beauty in het programma Abuse is not love.

Met het programma Abuse is not love wil YSL Beauty jongeren bewust maken van de signalen van partnergeweld. Zij doen dat door middel van de campagne The 9 signs of abuse. Hierin staan de negen waarschuwingssignalen van een ongezonde relatie centraal. De campagne wil laten zien dat misbruik en geweld klein kunnen beginnen – met negeren, jaloezie – en vaak niet eens als zodanig worden benoemd. In de praktijk zien we echter dat wat eerst als klein wordt gezien, snel in ernst en hevigheid kan toenemen. Totdat controle, isolatie en intimidatie centraal staan in de relatie en je je afvraagt: hoe ben ik in deze situatie beland?

Als Blijf Groep staan we volledig achter de boodschap van het programma en de campagne: herken de signalen van geweld. Misbruik is geen liefde. Nooit! Daarom is het belangrijk dat mensen de signalen herkennen. En erover in gesprek gaan.

YSL College Tour

In het kader van het programma organiseert Blijf Groep de komende 2 jaar een YSL Beauty College Tour. Een tour langs universiteiten, hogescholen en MBO’s om studenten en leerlingen bewust te maken van wat partnergeweld is en hoe je het kan herkennen.

Daarnaast zal Blijf Groep de medewerkers van YSL Beauty Nederland gaan trainen in het kennen en herkennen van de signalen van partnergeweld.

De tour is eind 2023 afgesloten. Op dit moment wordt de tour niet meer aangeboden.

Campagnepagina Abuse is not love

Op de campagnepagina vind je alle informatie over de campagne en onze activiteiten. Ook kun je hier de campagne-middelen downloaden, zoals filmpjes, posters en flyers.

Klik hier om naar de campagne pagina te gaan