Carin is maatschappelijk werker Ambulant bij Blijf Groep Zaanstreek-Waterland

“Voordat ik bij Blijf Groep kwam, werkte ik bij Veilig Thuis. Tijdens de zomerbarbecue van Blijf Groep kwam ik iemand tegen, die zei: “Waarom kom je eigenlijk niet bij ons ambulante team werken?” Dat heb ik gedaan. En het werk paste me gelijk als een handschoen.”

Empowerment

“Wat ik zo fijn vind aan werken bij Blijf Groep is de vrijheid die je hebt om samen met je cliënt te kijken wat er nodig is om veiligheid te realiseren. Geen protocollen of lijstjes, maar doen wat nodig is in de optiek van de cliënt en binnen de methodiek. Vrouwen empoweren, wat is er mooier dan dat?“

Ambulant

“Het ambulante werk past goed bij mij. Ik houd ervan om naar mensen toe te gaan. In hun leefwereld binnen te stappen. Dat maakt het ook makkelijker om de regie bij hen te laten. Om cliënten goed te helpen, werken we veel samen met ketenpartners. We worden regelmatig om consult gevraagd, bijvoorbeeld door het Veiligheidshuis.” “Het werk is heel breed maar tegelijkertijd ook heel specifiek. Het gaat allemaal om de vraag: hoe stoppen we het geweld? Een basale vraag, maar zo belangrijk. Ik hoop er nog lang een bijdrage aan te kunnen leveren.”