Stijn Beudeker: Huiselijk geweld staat nooit op zichzelf

Rode draad

“Voordat ik bij Blijf Groep kwam, heb ik met verstandelijk beperkten gewerkt en was ik actief in de schuldhulpverlening. Wat me aanspreekt bij Blijf Groep is dat je mensen intensief begeleidt en helpt met allerlei problemen. Huiselijk geweld staat nooit op zichzelf maar is onderdeel van complexe problematiek. Op een gegeven moment ontstaat er een plaatje; met die rode draad in handen kun je cliënten beter helpen.”

Sterke mensen in moeilijke periode

“De levensverhalen van cliënten raken mij. Mijn eerste cliënt was een vrouw van mijn leeftijd die heel angstig en getraumatiseerd binnenkwam. Nu is het een zelfstandige en sterke vrouw met een fulltime baan en trotse moeder van een zoon. Daar doe je het voor.”

m/v

“Toen ik solliciteerde, realiseerde ik me niet dat bij Blijf Groep vooral vrouwen werken. In de praktijk blijkt dat voor alle maatschappelijk werkers geldt dat je pas goede hulp kunt verlenen, als je het vertrouwen wint van je cliënt. Het lukt mij vaak om een goede band op te bouwen met de cliënten ondanks dat ik een man ben. Mannelijke maatschappelijk werkers zijn zeker welkom bij ons.”