Gedragsdeskundige regio Flevoland- Gooi & Vechtsreek

Ben jij Gedragsdeskundige en wil je je expertise graag inzetten voor bevordering van duurzame veiligheid bij huiselijk geweld? En wil je samen met collega’s en ketenpartners werken aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de hulpverlening rondom huiselijk geweld?

Blijf Groep is per direct op zoek naar een:
 
Gedragsdeskundige
32-36 uur per week
(24 – 28 uur bespreekbaar)

Wie zijn wij?
Blijf Groep is expert op het gebied van huiselijk geweld. Ons doel is het stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat, thuis of in de opvang, aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Wij ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld en vragen regelmatig aandacht voor het maatschappelijke probleem van huiselijk geweld. Om onze complexe doelgroep zo goed mogelijk te kunnen helpen, werken we intensief samen met ketenpartners in o.a. de specialistische Jeugdhulp. We werken met onderbouwde methodieken als Krachtwerk, Veerkracht en de Oranje Huis aanpak. Ook participeren we in (wetenschappelijk) onderzoek over huiselijk geweld. Bv het onderzoek naar de Oranje Huis Aanpak door het Verwey-Jonker Instituut.
Blijf Groep werkt met zelforganiserende teams die ondersteund worden door inhoudelijk begeleiders, teamcoaches en adviseurs op diverse gebieden. Ons werkgebied ligt in Noord- Holland en Flevoland. Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van Blijf Groep.

Wat ga je doen?
Als Gedragsdeskundige ben je verantwoordelijk voor inhoudelijke adviezen aan de uitvoerend medewerkers en maak je onderdeel uit van het primaire proces van Blijf Groep. Afhankelijk van de omvang van je functie ondersteun je één of meerdere teams, mogelijk op verschillende locaties. Je hebt beperkt contact met cliënten ten behoeve van de hulpverlening en je werkt intensief samen met de maatschappelijk werkers m.b.t. individuele begeleidingsplannen om duurzame veiligheid te bevorderen.
Er is een voorlopig kader opgesteld waarin de ontwikkeling en positionering van de functie nog niet helemaal is uitgewerkt. Hier ligt een uitdagende en leuke klus voor jou met veel regel- en ontwikkelruimte! Onderstaande taken behoren o.a. tot je takenpakket:

 • Je verricht (adviserende) werkzaamheden m.b.t. de begeleiding van de cliëntsystemen. Je werkt hierbij nauw samen met de maatschappelijk werkers.
 • Je bevordert de deskundigheid van medewerkers door het bespreken van casuïstiek en het gevraagd of ongevraagd geven van vakinhoudelijke advies, ondersteuning en training.
 • Je adviseert de organisatie inzake aspecten van het hulpverleningsbeleid en de ontwikkeling van effectieve zorgpaden.
 • Je vertegenwoordigt Blijf Groep in regionale netwerken waar je inhoudelijke kennis van belang is en meerwaarde heeft.
 • Jouw opdracht is het om in samenwerking met het team van ondersteunende disciplines en managers de functie van gedragswetenschapper binnen Blijf Groep organisatorisch vorm te geven en stevig te positioneren.

Gezien de zwaarte van de problematiek van onze cliënten (uit onderzoek door Verwey-Jonker Instituut is gebleken dat 75% van onze clientèle in de opvang te maken heeft met jeugdtrauma’s) vragen wij ervaren Gedragsdeskundigen die met ons willen bouwen aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van onze hulpverlening. We bieden een mooie combinatie van uitvoerende taken in het primair proces en een ontwikkelopdracht.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde Academische opleiding in ((Ontwikkelings-)psychologie of Pedagogiek, GZ- psycholoog)
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt kennis van diagnostiek en voor de sector relevante methodieken (o.a. systeemtherapie). Ook heb je uitstekende kennis van de sociale kaart.
 • Je bent in staat cliënten en collega’s te overtuigen, motiveren, corrigeren en stimuleren ten einde een gedragsverandering te bereiken.
 • Je ben stressbestendig en hebt improvisatievermogen.
 • Je hebt een ondernemende en proactieve instelling en bent in staat samenwerkingsprocessen te bevorderen.
 • Je hebt een respectvolle, klantgerichte houding.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een professionele, dynamische en prettige werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 11 (minimaal € 3.156,- maximaal € 4.902,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Blijf Groep biedt ruime mogelijkheden voor inrichting van een goede balans tussen je werk en je privéleven. Wij bieden een aanstelling van één jaar, bij goed functioneren kan dit omgezet worden naar een vast contract.

Ben je enthousiast?
Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Stuur je motivatiebrief met CV onder vermelding van vacaturenummer 201838 naar vacature@blijfgroep.nl. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de vacature, dan kun je contact opnemen met Jolanda Vader, Manager Primair Proces via 06-27 83 64 63.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112