Weerbaarheidstraining

Heb jij te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag of geweld? In je relatie of ergens anders? In de weerbaarheidstrainingen van Blijf Groep leer je hoe je intimidatie, geweld en ander gedrag dat te ver gaat, eerder kunt herkennen. Ook leer je welke stappen je kunt zetten om dit te stoppen. Zo vergroot je je weerbaarheid stapje voor stapje en word je weer de baas over je eigen leven.

Sterk, een training voor vrouwen

Vrouwen die (traumatische) ervaring hebben met een vorm van grensoverschrijdend gedrag of huiselijk geweld kunnen deelnemen aan een training Sterk. Je leert op je eigen tempo om (opnieuw) je grenzen te herkennen en te stellen, om nee te zeggen en ruimte nemen voor jezelf.

De training bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2,5 uur. Het eerste deel van de training bestaat uit oefeningen, die zijn gericht op het ervaren van eigen kracht, ontspanning en grenzen. Je oefent fysieke en verbale manieren om jezelf te beschermen, om manipulatie te stoppen en om te gaan met woede en angst. Het tweede deel bestaat uit een groepsgesprek over onderwerpen als eigenwaarde, zelfvertrouwen en omgaan met woede.

De training wordt gegeven door een docent weerbaarheid van Blijf Groep en een maatschappelijk werker van Algmeen Maatschappelijk Werk in de wijk. Sterk is erkend als Goed Onderbouwd door de onafhankelijke Erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid.

Waar en wanneer najaar 2019
Sterk vindt dit najaar plaats op verschillende plaatsen in Amsterdam. Download hier de flyers voor de trainingen in Amsterdam  NoordZuid, West, ZuidoostOost, IJburg en Nieuw-West. Op de flyers staat informatie over hoe je je kunt aanmelden.

Weerkracht, een training voor mannen

Blijf Groep geeft ook een actieve en intensieve training voor mannen die slachtoffer zijn (geweest) van geweld in afhankelijkheidsrelaties.
Tijdens de training wordt onder meer gewerkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, het leren stoppen van manipulatie en conflicten en het leren omgaan met woede en angst.
Deze groepstraining van 8-10 wekelijkse bijeenkomsten wordt begeleid door een docent weerbaarheid en een maatschappelijk werker van Blijf Groep.

Waar en wanneer voorjaar 2020
In maart 2020 start weer een training van Weerkracht in Amsterdam West. Klik hier voor de flyer.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112