Hulpverlener Slachtoffers Mensenhandel

Blijf Groep heeft vanuit het rijk de opdracht toegekend gekregen om opvang te realiseren voor slachtoffers van mensenhandel.
Samen met HVO Querido slaan wij de handen ineen om ons in te zetten voor deze doelgroep.
HVO Querido biedt in Amsterdam de crisisopvang; Blijf Groep zal zes doorstroomwoningen realiseren in de gemeenten Alkmaar en Almere.

Wil jij je expertise inzetten en de slachtoffers van Mensenhandel verder op weg helpen? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Wie zijn wij?

Het doel van Blijf Groep is het stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat, thuis of in de opvang, aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Onze medewerkers gaan onveilige situaties niet uit de weg. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en met lef.

In onze hulpverlening staat de eigen kracht van de cliënt centraal. Ook bij deze doelgroep helpen we de cliënt weer de regie over zijn haar leven te nemen.

Wie zoeken wij:
2 enthousiaste collega’s voor 28 uur per week voor regio Alkmaar en Almere.

Wat ga je doen?

Voor dit project werk je in een team van twee personen; samen begeleiden jullie de cliënten die woonachtig zijn in één van de zes doorstroomwoningen in Alkmaar of Almere. Je ondersteunt de cliënt bij het weer op de rit krijgen van zijn/haar leven en helpt hem/haar besluiten te nemen voor de toekomst. Je brengt de veiligheid in kaart en krijgt inzicht in onderliggende patronen van afhankelijkheid. Daarnaast ben jij de spin in het web binnen het netwerk van ketenpartners waarbij je nimmer het beoogde doel en de samenhang tussen de partners uit het oog verliest. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het eindproces, een stabiele toekomst voor de cliënt. Een veilig (nieuw) netwerk en dagbesteding voor de cliënten zijn hierbij de speerpunten. Samen met je collega werk je zeer autonoom. Jullie maken zelf een planning en betrekken tijdig de gedragswetenschapper bij de casuïstiek. Je legt verantwoording af aan de projectleider.
Omdat het een nieuwe en zeer afwisselende functie betreft – geen dag of week is hetzelfde! – krijg je veel mogelijkheden je kennis en vaardigheden door te ontwikkelen.

Wie ben jij?

  • Je bent in bezit van een HBO diploma richting MWD, SPH of soortgelijk en hebt kennis van de sociale kaart van beide regio’s of bent in staat die snel op te doen.
  • Je hebt tenminste 5 jaar relevante werkervaring in een zelfstandige functie.
  • Het is een pré als je specialistische juridische kennis hebt op het onderwerp mensenhandel.
  • Je hebt basiskennis van sociaalwetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag, socialisatie- en systeemtheorieën.
  • Je hebt kennis over LVB, psychiatrie en verslaving.
  • Je beschikt over analytisch vermogen voor het vertalen van de hulpvraag naar een werkplan en je hebt sociale vaardigheden voor het onderhouden van intensieve contacten met de cliënt, de leefomgeving van de cliënt en belanghebbenden.
  • Je bent in staat cliënten te motiveren, stimuleren en instrueren.
  • Uiteraard kan jij netwerken, ben je een tikkeltje eigenwijs, gedreven en bent altijd nieuwsgierig naar onderwerpen over mensenhandel in de politiek.
  • Verder is een goede beheersing van Engelse taal een vereiste en zou het een pre zijn als je enige kennis hebt van Frans of Oost Europese of Afrikaanse en Arabische talen.

Hoe werken wij?

Bij Blijf Groep werken we met zelforganiserende teams, we zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de tevredenheid van cliënten en aan het werkplezier van de medewerkers. Onze medewerkers in de teams krijgen de verantwoordelijkheid en ruimte om het eigen werk te organiseren. Ons werk richten wij in met minder regels, procedures en lijstjes, alleen de noodzakelijke kaders en afspraken.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s! Nieuwe collega’s krijgen uitgebreide ondersteuning, zodat je, je optimaal kunt ontwikkelen in je werk. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.544,- maximaal € 3.624,- bruto per maand bij 36 uur per week).  Daarnaast kent de cao een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget, waarin de mogelijkheid bestaat om salaris en vrije tijd uit te ruilen. Het individueel keuzebudget is ongeveer 18% van je salaris. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen. Of om werk en privé beter met elkaar in balans te brengen.

Ben je enthousiast?

Dan komen wij graag met jou in contact! Stuur je motivatie met CV onder vermelding van vacaturenummer 201943 voor 22 september naar vacature@blijfgroep.nl.
Heb je nog een vraag over de vacature, dan kan je contact opnemen met Leonie Hutten, projectleider op telefoonnummer 06-31995507 of per email l.hutten@blijfgroep.nl
Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112