Inhoudelijk Begeleider/jobcoach Veilig Thuis Flevoland, locatie Almere

Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van de BLIJF Groep

Wie zijn wij?

Veilig Thuis Flevoland is het expertisecentrum op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Flevoland. We geven advies en doen onderzoek bij (vermoeden van) huiselijk geweld en kindermishandeling. We organiseren dat er hulp komt en zorgen voor overzicht en afstemming. Ons doel is dat alle burgers in Flevoland kunnen leven en opgroeien in een veilige thuissituatie. Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van Blijf Groep en gevestigd in Almere.

Bij Veilig Thuis Flevoland werken 60 experts op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld. We zijn onderdeel van Blijf Groep, waardoor we als enige VT-organisatie in Nederland het gehele spectrum van huiselijk geweld kunnen bestrijken en we direct gebruik kunnen maken van de expertise van onze collega’s op het gebied van opvang en hulpverlening.

Voor Veilig Thuis Flevoland zijn we op zoek naar een:

Inhoudelijk Begeleider
28 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?

Je begeleidt de medewerkers van VTF op de concrete werkpraktijk binnen Veilig Thuis, zowel inhoudelijk als procesmatig. Je biedt hierbij maatwerk: de begeleiding kan zich richten op inhoudelijke rapportage en registratie, maar ook op gespreksvoering, het toepassen van de werkprocessen, het signaleren van knelpunten of het behalen van doorlooptijden.

Je begeleidt de medewerkers specifiek bij het werken volgens de nieuwe dienstverlening van Veilig Thuis en het nieuwe handelingsprotocol. Je draagt zodoende bij aan een eenduidige manier van werken.

Je zorgt ervoor (coördineert waar nodig) dat nieuwe medewerkers eenduidig ingewerkt en begeleid worden, ongeacht de taken die zij binnen VTF uitvoeren.

Als inhoudelijk begeleider lever je een actieve bijdrage aan het verbeteren en borgen van de kwaliteit van het werk bij VTF. Je draagt bij aan het leren en verbeteren vanuit de operationele uitvoering en aan de vertaling naar beleid, kwaliteit en innovatie. Tevens zorg je voor de implementatie van dit beleid en voor draagvlak hiervoor bij de medewerkers.

Indien wenselijk en/of noodzakelijk betrek je, in overleg met betreffende medewerker, de teamcoach of gedragsdeskundige van VTF. Waar nodig stem je af met de adviseur Kwaliteit en Veiligheid van Blijf Groep. Je legt verantwoording af aan de manager van VTF.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met een voor de functie relevante (post-HBO-) opleiding;
  • Je beschikt over zeer ruime werkervaring binnen Veilig Thuis en bent een rolmodel in het hanteren van de juiste werkwijze.
  • Je bent goed op de hoogte van de werkprocessen binnen VTF en van de laatste ontwikkelingen rondom de dienstverlening, het handelingsprotocol, het triage instrument, de meldcode, et cetera;
  • Je bent in staat medewerkers aan te sturen op het verbeteren en verhogen van de kwaliteit;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Je bent in staat het overzicht te behouden en je kunt goed schakelen tussen de diverse niveaus;

Wat bieden wij?

Wij bieden een professionele, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s. Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 9 (minimaal € 2.705,- maximaal € 3.988,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Wij starten met een aanstelling van één jaar.

Ben je enthousiast?

Wil je graag eens praten of heb je vragen over een van deze vacatures? Neem contact op met Michael Kleespies, Kwartiermaker bij Veilig Thuis Flevoland op telefoonnummer 088-2220500 of via een e-mail: m.kleespies@veiligthuisflevoland.nl. Stuur je CV en onderbouwde motivatie voor 24 mei vacature@blijfgroep.nl onder vermelding van vacaturenummer 201921.

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112