Inspiratiemiddag Together we care

Op 24 november organiseren Blijf Groep en Blijf van mijn Dier (IFAW) een inspiratiemiddag over de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld en de mogelijkheden die Blijf Groep en IFAW bieden om dieren mee te nemen naar de opvang.

Veel vrouwen stellen hun vlucht uit als zij hun huisdier niet mee kunnen nemen naar de opvang. Zij kunnen hun dier niet missen of zijn bang dat het huisdier de klappen moet opvangen als zij weg zijn. Daarom zijn Blijf van mijn Dier (IFAW) en Blijf Groep in 2016 gestart met Together we care. In de huizen van Blijf Groep kunnen vrouwen hun dier gewoon meenemen naar de opvang. Zo worden vrouw en dier niet gescheiden en hoeven ze niet onnodig in een gewelddadige situatie te blijven. 

Marian Jongma, projectleider bij Blijf Groep: “We merkten dat we sommige vrouwen die hulp nodig hadden, niet bereikten. Zij bleven thuis,  omdat ze hun huisdier niet mee konden nemen naar de opvang. ” Rianne Haaijema, projectleider Blijf van mijn Dier, beaamt dat. "Dieren kunnen zo belangrijk zijn voor een gezin. Het is  soms hartverscheurend als een gezin afscheid moet nemen van een dier omdat deze niet samen met hen naar de opvang”

Inspiratiemiddag

Tijdens de inspriatiemiddag op 24 november vertellen Rianne en Marian graag over hun bijzondere initatief.  Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers vertelt over het onderzoek naar de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld en Allie Philips, oprichtster van het SAF-T program (Sheltering Animals and Families Together) in de VS, vertelt over haar (goede) ervaringen. Naast deze sprekers zijn er 3 dappere vrouwen die hun verhaal over vluchten voor huiselijk geweld met hun huisdier met u willen delen.

De middag is bedoeld voor managers en medewerkers van organisaties voor huiselijk geweld,  medewerkers van Veilig Thuis, beleidsmedewerkers van de gemeente, medewerkers bij de dierenpolitie, dierenartsen, en verder iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling.

Aanmelden voor deze middag kan via www.togetherwecare.info.

Over de initiatiefnemers

Blijf van mijn Dier is een initiatief van het International Fund for Animal Welfare. Het project zet zich in voor cliënten met een huisdier, die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Zij worden ondersteund bij de verzorging in huisvesting van hun huisdier.

Blijf Groep biedt advies, begeleiding en opvang van vrouwen, mannen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Blijf Groep heeft vestigingen in Noord-Holland en Flevoland.
 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112