De inzet van ervaringsdeskundigen

Blijf Groep beschikt over een pool van ervaringsdeskundigen die u kunt inzetten bij bijeenkomsten, voorlichtingen of trainingen. Een ervaringsdeskundige kan het verhaal van huiselijk geweld een gezicht geven.

Wie zijn ervaringsdeskundigen?

Ervaringsdeskundigen zijn getraind in het delen van hun specifieke ervaringsverhaal. Het is een diverse groep met verschillende achtergronden. Wat zij gemeen hebben, is hun ervaring met huiselijk en/of eergerelateerd geweld en de stappen die zij hebben gezet om het geweld te stoppen.

Ervaringsdeskundigen zetten hun ervaringsverhaal in om kennis over huiselijk geweld te delen en te laten leven. Elk verhaal gaat over meer dan het geweld. Het gaat ook over de kracht om het geweld te stoppen, het herstel en de hoop van de toekomst.

Wat kunt u verwachten?

De ervaringsdeskundigen kunnen in uw voorlichtingen en trainingen het verhaal van huiselijk geweld een gezicht geven., Zij kunnen bij  (een gedeelte van de ) bijeenkomst aansluiten en samen met u hun rol vormgeven. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting in scholen, trainingen voor professionals of debatbijeenkomsten in wijkcentra.

Kosten

Ervaringsdeskundigen zijn binnen Amsterdam kosteloos inzetbaar.  Buiten Amsterdam kunt u ook een ervaringsdeskundige inzetten, maar dat zijn er wel kosten aan verbonden.

Meer informatie

Heeft u interesse om een ervaringsdeskundige in te zetten? Neem dan contact op met Aisha Schol, coördinator van de pool ervaringsdeskundigen. Samen met haar kijkt u welk ervaringsverhaal aansluit bij uw vraag en welke vorm de bijdrage van de ervaringsdeskundige kan krijgen.

Aisha Schol: a.schol@blijfgroep.nl of 06 55 221 786

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112