Oranje Huizen

Blijf Groep heeft Oranje Huizen in Alkmaar, Amsterdam en Almere. Het Oranje Huis in Alkmaar is in augustus 2011 geopend door toenmalig prinses Maxima. Het tweede Oranje Huis in Amsterdam ging open in december 2015. het derde Oranje Huis in Almere is in 2017 geopend.

Kenmerken Oranje Huis Aanpak

Oranje Huis Aanpak kenmerkt zich door een aantal zaken:

  • Alles onder één dak. Het Oranje Huis verzorgt crisisopvang en begeleid wonen en biedt advies en hulp. Dit maakt het mogelijk om laagdrempelige, directe hulp op maat te bieden aan het hele gezin.
  • De inrichting: gescheiden hulpverlening en verblijf. In het Oranje Huis is de hulpverlening gescheiden van de woonruimtes. Iedere bewoner heeft een zelfstandig appartement, en daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals kinderruimtes en een huiskamer. Doordat de hulpverlening zich afspeelt in een ander deel van het pand, hebben de vrouwen in hun woongedeeltes tijd en ruimte voor rust en reflectie. Ze kunnen hun dagelijkse routine voortzetten of weer opbouwen, en de band met hun kind versterken.
  • Midden in de buurt. Het Oranje Huis verbindt zich actief met de buurt, vanuit de visie dat sociale cohesie en ontmoeting de veiligheid bevorderen. Wij stimuleren onze cliënten om activiteiten te ondernemen in de buurt.

Lees hier meer over de Oranje Huis Aanpak

Met dank aan...

De Oranje Huizen zijn gerealiseerd met steun van het Ministerie van VWS, de Provincie Noord-Holland, de Gemeente Alkmaar, Gemeente Amsterdam, Wooncorporatie Woonwaard, De Alliantie, Marc Prosman Architecten en vele andere fondsen en sponsoren.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112