Oranje Huizen

Blijf Groep heeft op dit moment Oranje Huizen in Alkmaar en Amsterdam. Het Oranje Huis in Alkmaar is in augustus 2011 geopend door toenmalig prinses Maxima. Het tweede Oranje Huis in Amsterdam ging open in december 2015.

Oranje Huis in Almere

In Almere is in juli 2017 het derde Oranje Huis in gebruikgenomen. De verzorgingsregio's van die Oranje Huis zijn Flevoland en Gooi en Vechtstreek. De officiële opening is gepland op 12 oktober 2017. Het Oranje Huis in Almere is gerealiseerd met de steun van de gemeenten in Flevoland en Gooi en Vechtstreek, woningbouwcorporatie de Alliantie en met de steun van sponsoren, zoals de Stichting Kinderpostzegels, Projecten in Nederland en Stichting Dioraphte.

In het Oranje Huis Flevoland - Gooi en Vechtstreek biedt Blijf Groep zowel residentiële hulpverlening als ambulante hulpverlening. Er zijn 2 noodbedden, 10 crisisplaatsen en 15 plaatsen voor Begeleid wonen. het ambulante aanbod bestaat uit o.a. Oranje Huis Thuis (intensief en kortdurend), AWARE, Tijdelijk Huisverbod en groepsaanbod (trainingen voor volwassenen en kinderen).

Kenmerken Oranje aanpak

Oranje Huis aanpak kenmerkt zich door een aantal zaken:

  • Alles onder één dak. Het Oranje Huis verzorgt crisisopvang en begeleid wonen en biedt advies en hulp. Dit maakt het mogelijk om laagdrempelige, directe hulp op maat te bieden aan het hele gezin.
  • De inrichting: gescheiden hulpverlening en verblijf. In het Oranje Huis is de hulpverlening gescheiden van de woonruimtes. Iedere bewoner heeft een zelfstandig appartement, en daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals kinderruimtes en een huiskamer. Doordat de hulpverlening zich afspeelt in een ander deel van het pand, hebben de vrouwen in hun woongedeeltes tijd en ruimte voor rust en reflectie. Ze kunnen hun dagelijkse routine voortzetten of weer opbouwen, en de band met hun kind versterken.
  • Midden in de buurt. Het Oranje Huis verbindt zich actief met de buurt, vanuit de visie dat sociale cohesie en ontmoeting de veiligheid bevorderen. Wij stimuleren onze cliënten om activiteiten te ondernemen in de buurt.

Realisatie Oranje Huis

De Oranje Huizen zijn gerealiseerd met steun van het Ministerie van VWS, de Provincie Noord-Holland, de Gemeente Alkmaar, Gemeente Amsterdam, Wooncorporatie Woonwaard, De Alliantie, Marc Prosman Architecten en vele andere fondsen en sponsoren.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112