Maatschappelijk Werker Bureaudienst, Amsterdam

Ben je Maatschappelijk Werker en wil je als hulpverlener bijdragen aan het stoppen van huiselijk geweld? Wil je werken in een leuk team met gedreven en betrokken collega’s? Kom dan werken bij Blijf Groep!

Het doel van Blijf Groep is het duurzaam stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat - thuis of in de opvang - aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en met lef.

Voor de Bureaudienst op onze locatie Oranje Huis Amsterdam zoeken wij:

Maatschappelijk Werker Bureaudienst
20 uur per week

Wat ga je doen?

De bureaudienst fungeert als voordeur van Blijf Groep, omdat hier alle hulpvragen binnenkomen. De bureaudienstmedewerkers zijn met elkaar verantwoordelijk voor de plaatsing van cliënten in de Vrouwen Opvang, zowel in- als extern. Zij verzorgen de screening en begeleiding van cliënten die op een noodbed verblijven en van cliënten in de opvang buiten kantoortijden. Een andere belangrijke taak is het borgen van de rust en veiligheid in het Oranje Huis Amsterdam, zowel binnen als buiten kantoortijden avonden en weekenden (van 8.00 tot 23.00).

Wie ben jij?

  • Je hebt een relevante HBO opleiding en kennis van de sociale kaart.
  • Je bent iemand die zich niet snel van haar of zijn stuk laat brengen.
  • Je bent gewend om onder hoge druk te werken en een aantal taken tegelijk onder je hoede te hebben en krijgt hier energie van.  
  • Je houdt je hoofd koel en weet situaties snel in te schatten en bent doortastend in het vinden van de juiste oplossing.
  • Je kunt snel tot een analyse komen met soms maar weinig informatie en bepaalt welke actie vereist is en wat ervoor nodig is om dit voor elkaar te krijgen.
  • Je communiceert helder, begrijpelijk en bondig en beschikt over natuurlijk overwicht.
  • Het past bij je om intensieve maar kortdurende contacten met cliënten te hebben en ze daarna over te dragen aan je collega’s of elders en niet zelf cliënten intensief te begeleiden.
  • Je bent zorgvuldig in registraties en overdrachten.
  • Je bent bereid om ook buiten kantoortijden te werken.

Wie zijn wij?

Blijf Groep is een moderne, professionele organisatie met ruim 300 medewerkers. Ons werkgebied ligt in Noord-Holland en Flevoland. Wij ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld en vragen structureel steun en aandacht van de Nederlandse samenleving. Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van Blijf Groep.

Hoe werken wij?

Bij Blijf Groep werken we met zelforganiserende teams. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de tevredenheid van cliënten en aan het werkplezier van de medewerkers. Onze medewerkers in de teams krijgen de verantwoordelijkheid en ruimte om het eigen werk te organiseren. Ons werk richten wij in met minder regels, procedures en lijstjes, alleen de noodzakelijke kaders en afspraken.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s! Nieuwe collega’s krijgen uitgebreide ondersteuning, zodat je je optimaal kunt ontwikkelen in je werk. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.544,- maximaal € 3.624,- bruto per maand bij 36 uur per week).  Daarnaast heb je de beschikking over een individueel keuze budget en een loopbaanbudget, dat je naar eigen inzicht kan besteden. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen. Of om werk en privé beter met elkaar in balans te brengen.  

Ben je enthousiast?

Dan komen wij graag met jou in contact!  Wil je eerst graag eens praten over de mogelijkheden of inhoud van de functie? Neem dan contact op met Judith Wissing of Sofie Etoundi Menanga Maatschappelijk werkers op telefoonnummer 088-2342450 of stuur gelijk je motivatiebrief met CV vóór 12 augustus 2019 onder vermelding van vacaturenummer 201940 naar vacature@blijfgroep.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112