Maatschappelijk werker in Haarlem

Ben je Maatschappelijk Werker en wil je als hulpverlener bijdragen aan het stoppen van huiselijk geweld? Wil je werken in een leuk team met gedreven en betrokken collega’s? Kom dan werken bij Blijf Groep!

Het doel van Blijf Groep is het duurzaam stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat - thuis of in de opvang - aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en met lef.

Voor onze locatie in Haarlem zoeken wij een:

Maatschappelijk Werker
24 uur per week

 

Wat ga je doen?

Als Maatschappelijk Werker ben je verantwoordelijk voor het bevorderen van de veiligheid en zelfredzaamheid van de cliënt en betrokken gezinsleden. Samen met hen breng je de onveiligheid in kaart: de risicofactoren én de beschermende factoren, de onderliggende interacties en patronen van geweld. Stap voor stap maak je de situatie samen met hen duurzaam veiliger en betrek je iedereen die daarbij kan helpen. Je handelt direct in acute en ernstig onveilige situaties. Blijf Groep werkt met krachtgerichte en systeemgerichte methodieken.

In Haarlem bieden we zowel begeleid wonen (opvang) als ambulante hulpverlening. Het onderdeel  ambulante hulpverlening breiden we de komende jaren steeds meer uit. Als maatschappelijk werker ben je inzetbaar op beide terreinen.

De onderstaande werkzaamheden behoren onder meer tot je takenpakket:

 •     Je verkent samen met de cliënt de risico’s, de veiligheidssituatie en de onderliggende factoren op diverse leefgebieden. Ook verken je de behoeften, het probleemoplossend vermogen en de motivatie van de cliënt.
 •     Je stelt samen met de cliënt en betrokken gezinsleden een veiligheidsplan en een gezinsactieplan op en schakelt als nodig ketenpartners in voor vervolghulp.
 •     Je verwijst cliënten zo nodig door en plaatst cliënten in voorkomende gevallen, bij acute of ernstige onveiligheid, in de opvang.
 •     Je biedt hulp en coaching bij het stoppen van geweld. Afhankelijk van wat de cliënt nodig heeft, kan dit begeleiding in de opvang zijn, of een kortdurend of langdurig ambulant traject.  
 •     Je verkent samen met de cliënt de mogelijkheden van het sociale netwerk om een bijdrage te leveren aan een toekomst zonder geweld en betrekt hen bij de hulpverlening.
 •     Je geeft in voorkomende gevallen voorlichting, informatie en advies aan in- en externe belanghebbenden, bijvoorbeeld door middel van bijeenkomsten, specifieke activiteiten en publicaties.

 

Wie ben je?   

 • Je hebt een HBO opleiding en kennis van de sociale kaart in Haarlem en omstreken.
 • Je hebt basiskennis van de sociaal wetenschappelijk theorieën over menselijk gedrag, socialisatie- en systeemtheorieën.
 • Je beschikt over analytisch vermogen voor het vertalen van de hulpvraag naar een werkplan en je hebt  sociale vaardigheden voor het onderhouden van intensieve contacten met de cliënt, de leefomgeving van de cliënt en belanghebbenden.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je  bent in staat cliënten te motiveren, stimuleren en instrueren.
 • Je durft het geweld te bespreken en neemt initiatief als de situatie daarom vraagt.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het opstellen van plannen en het schrijven en bijhouden van rapporten in registratiesystemen.
 • Je bent bereid indien nodig om buiten kantoortijden te werken.

Wie zijn wij?

Blijf Groep is een moderne, professionele organisatie met ruim 300 medewerkers. Ons werkgebied ligt in Noord-Holland en Flevoland. Wij bieden hulp – crisisopvang, begeleid wonen en ambulante hulpverlening – aan mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. Ons doel is huiselijk geweld duurzaam te stoppen en om zo de cirkel van geweld te doorbreken. We ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld en vragen structureel steun en aandacht voor dit onderwerp in de Nederlandse samenleving. Meer weten over Blijf Groep? Bekijk ons animatiefilmpje.

Hoe werken wij?

Bij Blijf Groep werken we met zelforganiserende teams. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de tevredenheid van cliënten en aan het werkplezier van de medewerkers. Onze medewerkers in de teams krijgen de verantwoordelijkheid en ruimte om het eigen werk te organiseren. Ons werk richten wij in met minder regels, procedures en lijstjes, alleen de noodzakelijke kaders en afspraken.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s! Nieuwe collega’s krijgen uitgebreide ondersteuning, zodat je je optimaal kunt ontwikkelen in je werk. Voor alle functies geldt dat we een jaarcontract bieden, met uitzicht op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.544,- maximaal € 3.624,- bruto per maand bij 36 uur per week).  Daarnaast heb je de beschikking over een individueel  keuze budget en een loopbaanbudget, dat je naar eigen inzicht kan besteden. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen. Of om werk en privé beter met elkaar in balans te brengen. 

Ben je enthousiast?

Dan komen wij graag met jou in contact!  Wil je eerst graag eens praten over de mogelijkheden of inhoud van de functie? Neem dan contact op met Helen Mulder, Maatschappelijk werker op telefoonnummer 06 15951240 of stuur gelijk je motivatiebrief met CV vóór 27 februari 2019 onder vermelding van vacaturenummer 201904 naar vacature@blijfgroep.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112