Maatschappelijk Werker Veilig Thuis, Almere

Ben je werkzaam in een organisatie voor huiselijk geweld of kindermishandeling of heb je ervaring op dat terrein? En zoek je een dynamische, innovatieve organisatie waar je jouw kwaliteiten kan inzetten? Kom dan werken bij Veilig Thuis Flevoland!

Wie zijn wij?

Veilig Thuis Flevoland is het expertisecentrum op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Flevoland. Alle burgers in Flevoland kunnen bij ons terecht voor advies over en meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ons doel is dat iedereen in deze regio kan leven of opgroeien in een veilige thuissituatie, vrij van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Bij Veilig Thuis Flevoland werken 100 experts op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld. We zijn onderdeel van Blijf Groep, waardoor we als enige VT-organisatie in Nederland het gehele spectrum van huiselijk geweld kunnen bestrijken en we direct gebruik kunnen maken van de expertise van onze collega’s op het gebied van opvang en hulpverlening.

We zijn op zoek naar verschillende:

Maatschappelijk Werkers voor 32- 36 uur per week

Wat ga je doen?

Binnen Veilig Thuis Flevoland kun je op verschillende plekken aan de slag als maatschappelijk werker. Je kunt werken bij het Advies en Meldpunt (de voordeur van Veilig Thuis en waar de veiligheidsbeoordelingen worden gemaakt), het Crisisteam en in het Onderzoeksteam.

  • Als maatschappelijk werker bij het Advies en Meldpunt geef je telefonisch advies aan zelfmelders, omstanders en professionals in casussen van huiselijk geweld en kindermishandeling of je maakt op basis van de inhoud van de melding een veiligheidsbeoordeling en neem je een besluit over de noodzakelijke vervolgstappen.
  • Als maatschappelijk werker bij het Crisisteam adviseer je professionals, zelfmelders en omstanders in casussen van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Je  screent de meldingen en leidt naar de juiste hulp toe. Je doet onderzoek naar Huiselijk Geweld en Kindermishandeling in acute onveilige situaties.
  • Als onderzoeker doe je onderzoek naar huiselijk geweld en kindermishandeling als er sprake is van acuut onveilige situatie of als er sprake is van structureel huiselijk geweld of kindermishandeling.

Samen kijken we welk team het beste bij jou past, wat betreft je kennis, ervaring en motivatie en waar je aan de slag gaat. Voor alle teams geldt dat je meedraait in het team bereikbaarheidsdienst.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar gedreven kandidaten met een afgeronde relevante HBO opleiding. Ook kandidaten met een achtergrond in de psychologie zijn van harte welkom. Je hebt relevante werkervaring met hulpverlening bij huiselijk geweld, bij voorkeur bij een ander Veilig Thuis organisatie of bij een van de voormalige Steunpunten Huiselijk Geweld of Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Je hebt kennis van de juridische kaders van Veilig Thuis.  Je bent geregistreerd binnen het beroepsregister jeugdzorg of in staat (op basis van opleiding en ervaring) om je met eventueel aanvullende scholing in korte tijd te laten registreren. Gezien het werkgebied is het een vereiste dat je in het bezit bent van een rijbewijs.

Competenties en vaardigheden

  • Je bent iemand die zich niet snel van zijn of haar stuk laat brengen. Je bent gewend om onder hoge druk te werken en een aantal zaken tegelijk onder je hoede te hebben. Daar krijg je energie van.
  • Je houdt je hoofd koel en weet situaties snel in te schatten. Ook ben je doortastend in het vinden van de juiste oplossing.
  • Je hebt een goed analytisch vermogen. Je kunt met maar weinig informatie snel tot een analyse komen en bepalen welke actie vereist is.
  • Je beschikt over natuurlijk overwicht.
  • Het past bij je om intensieve maar kortdurende contacten met cliënten te hebben en ze daarna over te dragen aan je collega’s of elders.
  • En verder werk je systeemgericht en oplossingsgericht, ben je flexibel enn collegiaal en kan je je natuurlijk zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken in de Nederlandse taal.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s. We bieden nieuwe collega’s uitgebreide ondersteuning, zodat je je optimaal kunt ontwikkelen in je werk.
Voor alle functies geldt dat we een jaarcontract bieden, met uitzicht op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform CAO, inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring (minimaal € 2.705,- maximaal € 3.988,- bruto per maand bij 36 uur per week).  Daarnaast kent de cao kent een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget, waarin de mogelijkheid bestaat om salaris en vrije tijd uit te ruilen. Het individueel keuzebudget is ongeveer 18% van je salaris. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen. Of om werk en privé beter met elkaar in balans te brengen.

Ben je enthousiast?

Dan komen wij graag met jou in contact!  Wil je eerst graag eens praten over de mogelijkheden van werken bij VTF of heb je vragen over de inhoud van de werkzaamheden van de 4 afdelingen? Neem dan contact op met Martijn Bomgaars, Werkbegeleider Veilig Thuis Flevoland op telefoonnummer 088-2220500. Of stuur gelijk je motivatiebrief met CV  onder vermelding van vacaturenummer 201902 naar Jessica Grauerholz recruiter Veilig Thuis Flevoland j.grauerholz@veiligthuisflevoland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112