Maatschappelijk Werkers Frontoffice

Veilig Thuis Flevoland maakt zich er hard voor dat iedere burger van Flevoland, ongeacht leeftijd of woonsituatie, kan leven of opgroeien in een veilige thuissituatie, vrij van huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis Flevoland is het expertisecentrum en advies- en meldpunt voor iedereen in Flevoland die zelf te maken heeft met of een vermoeden heeft van huiselijk geweld, kindermishandeling dan wel een situatie van acute onveiligheid voor minderjarigen. Onze eerste zorg is veiligheid voor kinderen én volwassenen. Wij bieden voorlichting, advies, begeleiding, toeleiding naar hulpverlening, crisisinterventie, onderzoek en procesregie. Samen met betrokkenen werken wij aan het opheffen van onveiligheid en aan een duurzaam veilige toekomst.
Voor Veilig Thuis Flevoland zijn we per direct op zoek naar twee:

Maatschappelijk Werkers Frontoffice
 24 uur per week & 32 uur per week

Waar ga jij werken?
De frontoffice fungeert als voordeur van Veilig Thuis, omdat hier alle adviezen en telefonische meldingen binnenkomen. Een groot deel van de dag ben je telefonisch in gesprek met hulpvragers, omstanders en/of professionals die te maken hebben met Huiselijk Geweld en/of Kindermishandeling. Aan de telefoon maak je een inschatting wat de hulpvraag is, screen je op (acute) onveiligheid, geef je advies of neem je een melding aan. De frontoffice vormt een vast team met elkaar. De frontofficemedewerker wordt daarnaast ondersteund door de aanwezige vertrouwensarts en/of gedragsdeskundige.

Profiel van de functie
Allereerst en vooral ben je iemand die zich niet snel van haar of zijn stuk laat brengen. Je bent gewend om onder hoge druk te werken en een aantal zaken tegelijk onder je hoede te hebben en krijgt hier energie van.  Je houdt je hoofd koel en weet situaties snel in te schatten en bent doortastend in het vinden van de juiste oplossing. Het is van groot belang dat je met soms maar weinig informatie snel tot een analyse komt en bepaalt welke actie vereist is en wat ervoor nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Je communiceert helder, begrijpelijk en bondig en beschikt over  natuurlijk overwicht. Het past bij je om intensieve maar kortdurende contacten met cliënten te hebben en ze daarna over te dragen aan je collega’s of elders en niet zelf cliënten intensief te begeleiden. Je bent bereid om ook deel te nemen aan de bereikbaarheidsdienst buiten kantoortijden.

Competenties/vaardigheden
•    Systeemgericht werken
•    ‘Signs of Safety’, oplossingsgericht kunnen werken
•    Flexibiliteit
•    Collegialiteit / teamplayer
•    Analytisch vermogen
•    Besluitvaardig / daadkrachtig
•    Stressbestendig
•    Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal
•    Geen ‘negen tot vijf’ mentaliteit

Profiel van de kandidaat
Wij zijn op zoek naar gedreven kandidaten met een afgeronde relevante HBO opleiding. Je hebt meerdere jaren werkervaring bij huiselijk geweld, bij voorkeur bij een Steunpunt Huiselijk Geweld, kan werken binnen dwang/drang kaders en hebt kennis van de juridische kaders van Veilig Thuis. Je bent geregistreerd binnen het beroepsregister jeugdzorg of in staat (op basis van opleiding en ervaring) om je te laten registreren.

Organisatie
Veilig Thuis is onderdeel van Blijf Groep. Blijf Groep heeft als doel het stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties van volwassenen en kinderen. Het is een organisatie met ruim 300 medewerkers. Het werkgebied ligt in Noord-Holland, Flevoland en Gooi en Vechtstreek.

Aanbod
Wij bieden je een leuke, gezellige en dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s. Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 9 (minimaal € 2.652,- maximaal € 3.910,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur), afhankelijk van ervaring.

Reacties
Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met Martijn Bomgaars, Werkbegeleider Veilig Thuis Flevoland op telefoonnummer 088-2220500. Stuur uw motivatiebrief met CV voor 26 oktober 2017 onder vermelding van vacaturenummer 201757 naar vacature@blijfgroep.nl

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112