Opening Oranje Huis in Almere

Vandaag is de feestelijke opening van het Oranje Huis Flevoland - Gooi en Vechtstreek in Almere. De wethouders van beide regio's - Froukje de Jonge (Almere) en Marianne Verhage en Eric van der Want (Gooi en Vechtstreek) - zullen de opening verrichten. Ook is er een optreden van rapper Flinke Jongen, die in zijn jeugd te maken heeft gehad met huiselijk geweld.

In het Oranje Huis Flevoland - Gooi en Vechtstreek biedt Blijf Groep (ambulante) ondersteuning en opvang voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Er zijn 2 noodbedden, 10 crisisplaatsen en 15 plaatsen voor begeleid wonen. Elke vrouw beschikt over een eigen appartement met 2 slaapkamers, keuken en badkamer. Er zijn ook gezamenlijke ruimtes, zoals de gezellige woonkamer op de 7e etage en de kinderruimtes op de begane grond. Deze zijn ingericht als Tovertuin, in de stijl van Woezel en Pip, een initiatief van het Vergeten Kind. De Lions Club in Almere zorgde ervoor dat het geld voor deze Tovertuin bij elkaar kwam.

Met dank aan...

Naast de bijdrage van het Vergeten Kind en de Lions Almere hebben ook andere fondsen een bijdragen gegeven aan het Oranje Huis.

  • Stichting Kinderpostzegels,
  • Stichting Dioraphte
  • Projecten in Nederland.

Blijf Groep is alle fondsen erg dankbaar voor hun bijdrage. Zonder hen zou dit Oranje Huis er niet zijn geweest.

Hartelijk dank ook aan de gemeenten in Flevoland en Gooi en Vechtstreek en aan de Alliantie die mogelijk hebben gemaakt dat dit Oranje Huis is gerealiseerd.

       

 

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112