Oranje Huis in Almere geopend!

Op donderdag 12 oktober 2017 is het Oranje Huis Flevoland - Gooi en Vechtstreek officieel geopend. De opening werd verricht door Froukje de Jonge (wethouder Almere), Marianne Verhage en Eric van der Want (wethouders Gooi en Vechtstreek).  Aansluitend volgde een indrukwekkend optreden van rapper Flinke Jongen.

De wethouders gaven aan erg trots te zijn op de opvang die het Oranje Huis biedt en de samenwerking die daartoe heeft geleid. Eric van der Want: “Door de unieke samenwerking tussen Flevoland en Gooi & Vechtstreek is dit Oranje Huis gerealiseerd, een plek waar vrouwen de ruimte hebben om met professionele ondersteuning zelf de spiraal van geweld te doorbreken. Een resultaat waar ik trots op ben”.

Een veilig thuis

Wethouder Froukje de Jonge ziet de opening van het Oranje Huis als een mijlpaal bij de stevige inzet in de strijd tegen huiselijk geweld en kindermishandeling: "Met het Oranje Huis zetten wij samen een grote stap op weg naar het zo goed mogelijk opvangen en verder helpen van slachtoffers van huiselijk geweld. En dat is belangrijk, want als het thuis niet veilig is waar dan wel? Daarom is het goed dat politie, hulpverleners, gemeenten in beide regio’s en woningcorporaties hierin samen optrekken”.

Woezel en Pip

De opening was drukbezocht. Collega's, samenwerkingspartners uit beide regio's, collega's van ander organisaties en locaties, allemaal wilden ze graag een kijkje komen nemen bij dit derde Oranje Huis. Veel lof was er voor het gebouw, de appartementen en de algemene ruimtes. De kinderruimtes, ingericht door Het Vergeten kind en de Lions Almere als Tovertuin met Woezel en Pip, oogstten veel lof.  Naast deze fondsen hebben Stichting Kinderpostzegels, Stichting Dioraphte en Projecten in Nederland een belangrijke bijdrage geleverd aan het Oranje Huis. Blijf Groep is erg blij met hun bijdragen.

Blij waren ook de bewoonsters van het Oranje Huis met de 2 fietsen en de bakfiets die zij cadeau kregen van de gemeenten Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Een geweldig cadeau dat heel goed van pas zal komen!

                

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112