Oranje Huis

Tweede Oranje Huis geopend en de derde in ontwikkeling

Maandag 7 december was het zover: de feestelijke opening van het nieuwe Oranje Huis Amsterdam op het Hallenterrein door Wethouder Eric van der Burg van gemeente Amsterdam en dagelijks bestuurder Fenna Ulichki van Amsterdam West. Een maand eerder namen cliënten en collega’s al hun intrek in het nieuwe pand. Zij leidden de aanwezigen met trots rond door het nieuwe gebouw.

Het Oranje Huis vervangt de twee locaties Crisisopvang en Begeleid Wonen en biedt ook plek aan het ambulante team: hulp op maat vanuit één centrale en zichtbare locatie. Cliënten hebben een eigen appartement en daardoor meer privacy en ruimte voor rust en herstel.  Door integratie van de teams kan een start gemaakt worden met een geïntegreerde werkwijze van hulpverlening: een cliënt behoudt haar begeleidende hulpverlener gedurende het hele traject.

Het Oranje Huis Amsterdam is gerealiseerd in nauwe samenwerking  met woningcorporatie De Alliantie, projectontwikkelaar Van Wijnen, Prosman architecten en met steun van vele sponsoren. Met trots kunnen we melden dat het Oranje Huis Amsterdam is genomineerd voor de Hedy d’Ancona-prijs 2016.

De overeenkomst voor het derde Oranje Huis Flevoland, Gooi & Vechtstreek werd in juni 2015 getekend. Intussen kunnen we melden dat de bouw van dit Oranje Huis gestart is. Het Oranje Huis Flevoland, Gooi & Vechtstreek wordt in Almere Poort gevestigd en zal naar verwachtingen in 2017 de deuren openen.

 

"Heerlijk, die privacy"

Rowena ziet veel voordelen van de nieuw plek in Amsterdam. “Ik kom uit een cultuur waar we veel samen delen. Maar in het vorige huis zaten we te veel boven op elkaar. Sommige mensen irriteerden zich aan te luidruchtige kinderen. Ik ergerde me aan de troep die anderen maakten, in de keuken en het toilet. Had ik net de gang gedweild, kwam er iemand met regenlaarzen binnenlopen. Je had groepjes die bij elkaar klitten en hun problemen met elkaar bespraken. Soms vroegen vrouwen mij ook weleens om hulp. Dat werd wat te veel. Heb je zelf al sores, krijg je die van een ander erbij.” Het enige wat ze mist, is het park waar haar dochter lekker ongestoord kon buiten spelen. “Nu speelt ze in de gang. Maar verder is het hier geweldig. Heerlijk, die privacy.”
Bron: artikel Parool 'Slachtoffers verbergen zich niet langer'

 

Wilt u het complete jaarverslag lezen? Klik dan hier.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112