Samen tegen Mensenhandel

Op 18 oktober is het de dag tegen Mensenhandel. Ter gelegenheid daarvan brengt Dagblad Trouw een special uit over mensenhandel. In een artikel, geschreven door Marlies Pilon, vertelt  Blijf Groep wat wij doen om het probleem van mensenhandel zichtbaar te maken.

Aan het woord zijn Radha Fagoe (Blijf Groep) en Younice Ettes (HVO Querido). Zij vertellen over hun missie: bouwen aan een regionaal netwerk dat slachtoffers van mensenhandel herkent én erkent. Radha is zorgcoördinator Mensenhandel in Flevoland en Younice in Noord Holland. Beiden zien dat er nog veel kan gebeuren om mensenhandel beter in beeld te brengen. Radha: "Er is samenwerking nodig. Tussen handhaving, die kan signaleren, de inspectie, de politie en alle andere partners. Alle ogen moeten open. We zien vaak niet wat er onder onze neus gebeurt. De slachtoffers hoor je ook niet, dat maakt het nog lastiger."

Zorgcoördinatie en opvang slachtoffers mensenhandel

Als  zorgcoördinator in Flevoland heeft Radha de taak om alle signalen over mensenhandel van verschillende organisaties aan elkaar te knopen , om zo te komen tot een sluitende aanpak.  Daarnaast biedt Blijf Groep samen met HVO Querido sinds kort extra opvanglocaties in Amsterdam, Alkmaar en Almere. Deze zijn bedoeld voor slachtoffers van mensenhandel, die kampen met complexe zorgvragen, zoals psyschische problemen, een verslaving of een verstandelijke beperking.

Verder lezen

Lees hier het interview van journaliste Marlies Pilon met Radha Fagoe en Younice Ettes in de Special Mensenhandel

Lees hier de hele special Mensenhandel >>

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112