Tech Team bij Tech Summit

Het Tech Team van safetyNed is op Tech Summit in San Francisco, een driedaags congres over digitale veiligheid.

Tijdens de drie dagen vol workshops en lezingen heeft het Tech Team enorm veel kennis opgedaan. "Wat ons opvalt zijn de vele opties die er zijn om veilig online te zijn.", zegt Debby van Schaik, een van de medewerkers van het Tech Team, "Van het instellen van je modem en nauwkeurig bepalen welke apparaten er op jouw Wifi kunnen en het versleutelen van bestanden tot aan videobellen met klanten waar je geen inloggegevens voor hoeft aan te maken. Het gaat bij de risico's niet om het vermijden van technologie maar om de kunst hoe op een verantwoorde en bewuste wijze gebruik te maken van de mogelijkheden".

"Buiten de vele nieuwe informatie over technologie, is er bij ons ook bewustwording gecreëerd over minderheidsgroepen (lhbt, jeugd met gewelddadige dates) en het grote belang van technologie voor hen. Dat het mogelijk de enige manier kan zijn waarop iemand zichzelf kan zijn en zich kan uiten als er geen acceptatie is vanuit de omgeving."

Verhaal van een ervaringsdeskundige

Geraakt is het Tech Team ook door de persoonlijke verhalen van spreker. Debby: "De persoonlijke verhalen laten ons zien hoe belangrijk het is om naast de cliënt te staan, de ervaringen, signalen en verhalen serieus te nemen, maar ook zeker standvastig te zijn en door te pakken.".

Een van de verhalen waar het Tech Team van onder de indruk was, was het verhaal van Sherri Peak. 

Sherri Peak ontdekte dat haar echtgenoot opeens verscheen bij kruispunten en plaatsen waar ze naar toe ging. In de periode van stalking viel hij niet alleen haar lastig, maar ook vrienden en familie. Ze heeft gevraagd om een straatverbod, echter deze werd geweigerd vanwege het feit dat haar man volgens de therapeuten geen stalker was. Na negen maanden leven in angst vond de politie uiteindelijk spyware op haar computer, kopieen van huissleutels en bleek dat ze werd afgeluisterd en gevolgd middels een achter het dashboard verstopte telefoon aan de accu. Later is hij veroordeeld doordat Sherri stapels documentatie aan de politie heeft gegeven en vasthoudend bleef. Tijdens dit allles had meneer een omgangsregeling met de kinderen. Sherri is het meest getroffen door het feit dat haar kinderen regelmatig getuige zijn geweest van de daden van hun vader.

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112