Zorgcoördinator mensenhandel in Almere

Het doel van Blijf Groep is het stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat, thuis of in de opvang, aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Onze medewerkers gaan onveilige situaties niet uit de weg. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en met lef.

Per direct zijn wij op zoek naar een:

Zorgcoördinator Mensenhandel
Regio Flevoland
voor 32-36 uur per week

 

Wie ben jij?

Raakt mensenhandel jou ook? Je bent gedreven om mensen te helpen. Dit doe je door je er honderd procent voor in te zetten dat de belangen van slachtoffers van mensenhandel worden behartigd.
Ben jij een pionier? Heb je hart voor cliënten maar kun je ook goed netwerken aanleggen en onderhouden? Ben je in staat om van perspectief te wisselen en op verschillende niveau’s te opereren? Je hebt een open houding, dat is de kracht die jij gebruikt om te netwerken. Met je natuurlijke manier van overtuigen, weet je doelen te bereiken. Je krijgt energie en voldoening als je met samenwerkingspartners kwalitatieve hulp en ondersteuning kan bieden. Dat is het doel waaraan jij wilt bijdragen!

Jij hebt:

  •     Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring in het veiligheids- en zorgdomein;
  •     Affiniteit met en kennis van het thema mensenhandel;
  •     Kennis van de sociale kaart van Flevoland;
  •     Je bent bekend met strafrechtelijke-, vreemdelingen- en bestuursrechtelijke procedures en het werk van politie en justitie;
  •     Je hebt up-to-date kennis van landelijke ontwikkelingen in het vakgebied;
  •     Aantoonbaar HBO(+) werk- en denkniveau;
  •     Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

En Jij:

  •     Bent oplossingsgericht bij geconstateerde knelpunten in de samenwerking en betrekt alle partijen bij de aanpak hiervan ;
  •     Denkt en werkt vanuit een integrale visie op de aanpak van mensenhandel, waarbij het mensenrechtenperspectief centraal staat en alle verschijningsvormen van mensenhandel aan bod komen (seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting).
  •     Beschikt over uitstekende mondelingen en schriftelijke vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

 

Wat ga je doen?

De functie van Zorgcoördinator Mensenhandel is nieuw voor de regio Flevoland. Als eerste ga je daarom bouwen aan een netwerk van partners in de keten van zorg en veiligheid om de zorg en begeleiding (op ook strafrechtelijk en sociaal-juridisch vlak) van slachtoffers van mensenhandel te waarborgen. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt voor het gehele Flevolandse landschap in individuele casuïstiek en overstijgende problematiek op het gebied van slachtoffers Mensenhandel. Je coördineert de zorg en begeleiding aan slachtoffers van mensenhandel. Je draagt bij aan de signalering van en het melden van signalen van mensenhandel. Dit doe je door in samenwerking te zorgen voor kennis over en bekendheid van het onderwerp in het zorg- en veiligheidslandschap. 

Wie zijn wij?

Blijf Groep is een moderne, professionele organisatie met ruim 300 medewerkers. Ons werkgebied ligt in Noord-Holland en Flevoland. Wij ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld en vragen structureel steun en aandacht van de Nederlandse samenleving. Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van Blijf Groep.

Als Zorgcoördinator Mensenhandel opereer je vanuit het Oranje Huis Flevoland – Gooi en Vechtstreek.

Als Zorgcoördinator Mensenhandel ben je de enige in die functie binnen Blijf Groep. Er wordt daarom gewerkt aan een partnerschap zodat collegiale consultatie en begeleiding tot de mogelijkheden gaat behoren.

Hoe werken wij?

Bij Blijf Groep werken we met zelforganiserende teams. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de tevredenheid van cliënten en aan het werkplezier van de medewerkers. Onze medewerkers in de teams krijgen de verantwoordelijkheid en ruimte om het eigen werk te organiseren. Ons werk richten wij in met minder regels, procedures en lijstjes, alleen de noodzakelijke kaders en afspraken.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende, dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s.
Het gaat hier om een jaarcontract, verlenging is afhankelijk van functioneren en continuering van financiering door de opdrachtgever. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 9 (minimaal € 2.705,- maximaal € 3.988,- bruto per maand bij 36 uur per week).  ).  Daarnaast heb je de beschikking over een individueel keuze budget en een loopbaanbudget, dat je naar eigen inzicht kan besteden. Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen. Of om werk en privé beter met elkaar in balans te brengen. 

Ben je enthousiast?

Dan komen wij graag met jou in contact!  Wil je eerst graag eens praten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Leonie Hutten, Manager Oranje Huis Flevoland – Gooi en Vechtstreek op telefoonnummer 06- 31995507. Of stuur gelijk je motivatiebrief met CV vóór 28 februari 2019 onder vermelding van vacaturenummer 290105 naar vacature@blijfgroep.nl.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112