Blijf Groep Ik zoek hulp Ik heb te maken met huiselijk geweld in mijn omgeving

Ik heb te maken met huiselijk geweld in mijn omgeving

1 op de 2 Nederlanders kent iemand die te maken heeft gehad met huiselijk geweld. Bijvoorbeeld je zus, of je buurvrouw of bij vrienden. Wat doe je in zo’n geval? Hoe kan je hen helpen? En waar kan jij terecht met je vragen?

Als ruzies in een gezin of relatie uit de hand lopen, leven omstanders (familie, buren, vrienden) vaak erg mee. Maar het geweld roept ook veel emoties en vragen op. Gevoelens van machteloosheid bijvoorbeeld. Je wilt helpen, maar je weet niet hoe. Of boosheid, omdat ze niet lijken in te zien hoe ernstig de situatie is.

Als naaste ben jij heel belangrijk. Maar je hoeft het niet alleen te doen!

Veel naasten hebben veel vragen, maar vinden het moeilijk om met anderen te praten over huiselijk geweld in hun omgeving. Daarom organiseert Blijf Groep (online) informatiebijeenkomsten voor naasten. Hier kun je je vragen stellen en je ervaringen delen met anderen.

Hoe zien de (online) informatiebijeenkomsten er uit?

Er zijn vier bijeenkomsten elk met een ander thema.

  • Waarom stopt het niet vanzelf? De dynamiek in relaties is best ingewikkeld.
  • Het zit me tot hier!? Hoe ga je om met jouw emoties?
  • Wat helpt echt? Welke hulpverleningsmogelijkheden zijn er?
  • Afstand nemen of niet? Omgaan met iemand die in een gewelddadige relatie zit.

Voor wie?

Voor iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met huiselijk geweld. Dus ben jij buurvrouw, moeder, broer, zus, tante, oom, vriend of vriendin van een gezin of stel waar erge ruzies zijn of zijn geweest? Dan ben je van harte welkom op een of meerdere van de online informatiebijeenkomsten.

Waar en wanneer?

De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op: donderdag 15 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Het thema van deze bijeenkomst is: Het zit me tot hier!? Hoe ga je om met jouw emoties?

Aanmelden

Je kan je nu al aanmelden voor deze bijeenkomst. Klik op onderstaande button en vul het formulier in. Bij je aanmelding kan je aangeven of je voorkeur hebt voor een online bijeenkomst of voor een fysieke bijeenkomst in het Oranje Huis in Amsterdam. Afhankelijk van de reacties zullen we dan kiezen voor een online bijeenkomst of een bijeenkomst op locatie.

Meer informatie

Kijk het filmpje of neem dan contact op met een van de trainers Pyrrha Singerling of Hillery Lia a Sak via 088 234 24 00 of via info@blijfgroep.nl

Wil je graag met een medewerker van Blijf Groep praten over hulpverlening bij huiselijk geweld? Bel dan 088 234 24 50.

Blijf Groep en de AVG

Bij Blijf Groep nemen wij jouw recht op privacy serieus. Lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website, of klik op 'privacy instellingen' om je toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier