Blijf Groep Ik zoek hulp Ik heb te maken met huiselijk geweld in mijn omgeving

Ik heb te maken met huiselijk geweld in mijn omgeving

Maak je je zorgen om iemand in je omgeving? Misschien wel een vriend(in), een buur, je (klein-)kind, broer of zus of iemand anders in je omgeving. Wat doe je in zo’n geval? Blijf Groep biedt een luisterend oor, geeft advies en beantwoordt jouw vragen. 

In Nederland kennen 1 op de 2 mensen iemand die te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld. Als ruzies in een gezin of relatie uit de hand lopen, leven omstanders vaak erg mee. Maar het geweld roept ook veel emoties en vragen op. Gevoelens van machteloosheid bijvoorbeeld. Je wilt helpen, maar je weet niet hoe. Of boosheid, omdat ze niet lijken in te zien hoe ernstig de situatie is. 

Vaak hebben naasten veel vragen, maar vinden het moeilijk om met anderen te praten over huiselijk geweld in hun omgeving. Daarom heeft Blijf Groep de mogelijkheid voor een gesprek met een ervaringsdeskundige.  

Hoe ziet een gesprek eruit?

Iedereens situatie is anders. Dat snappen wij maar al te goed. Onze ervaringsdeskundige staat je graag telefonisch te woord om jouw situatie te verkennen. Zij kan in het telefoongesprek advies geven, een luisterend oor bieden en je mogelijk doorverwijzen. Jij kan je verhaal kwijt, je vragen stellen en je zorgen delen. Een gesprek duurt vaak rond de 30-45 minuten.

Afhankelijk van jouw situatie wordt er gekeken of er meerdere gesprekken komen of dat een gesprek voldoende is. 

Wat moet ik doen?

Je kunt een e-mail sturen met je vraag en telefoonnummer naar j.hudson@blijfgroep.nl. Zij neemt binnen 3 werkdagen contact met je op om je vraag te bespreken en eventueel een gesprek in te plannen.