Ervaringsverhalen

Bij Blijf Groep vinden we het belangrijk verhalen te delen. Zodat mensen die ermee te maken hebben, weten dat ze niet de enigen zijn die dit overkomt.

Lees hieronder de verhalen van Blijf Groep. Niet alleen van mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld, maar ook van hulpverleners en andere mensen die meewerken om huiselijk geweld te stoppen.

Maatschappelijk werker Sam: “Ik hoop dat mannelijke slachtoffers de weg naar de opvang steeds beter weten te vinden”

Maatschappelijk werker Sam: “Ik hoop dat mannelijke slachtoffers de weg naar de opvang steeds beter weten te vinden”

Hoewel de Oranje Huizen van Blijf Groep bij de meeste mensen bekend staan als vrouwenopvang, is Blijf Groep ook een plek voor mannen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Lees verder

Oranje Huis Alkmaar

Reportage: Achter de deuren van het Oranje Huis in Alkmaar 

Voor als het thuis niet meer veilig is. Een reportage over het oranje huis in Alkmaar.

Lees verder

Cultuurdag bij Blijf Groep

De Cultuurdag: een brug tussen bewoners en hun achtergronden

Hoewel we binnen Blijf Groep volgens protocollen werken, staan we als organisatie altijd open voor bijzondere initiatieven die op de werkvloer ontstaan. Zo werd kortgeleden het idee voor de Cultuurdag geboren.

Lees verder

Sally: ik leerde grenzen stellen in de Sterk-training

Sally: ik leerde grenzen stellen in de Sterk-training

Sally (35) deed in de zomer van 2023 mee aan de Sterk-training in Amsterdam-West. Ondanks de spanning die ze toen nog ervoer, heeft de training haar veel gebracht. “Als mijn ex bepaalde vragen stelt, dan geef ik aan dat ik daar niet op wil reageren. Die controle voelt goed.” Tijdens een gesprek met Sally’s Blijf Groep-maatschappelijk werker, werd haar de […]

Lees verder

Pyrrha Singerling stond 20 jaar geleden aan het begin van de ontwikkeling van de training Sterk van Blijf Groep.

Pyrrha over de training Sterk: “Je ziet deelnemers bang en bedrukt binnenkomen, maar steeds meer ruimte innemen. Dat blijft na 20 jaar nog steeds fantastisch”

In dit interview vertelt deze trainer weerbaarheid, Trauma Sensitive Yoga-begeleider en specialist huiselijk geweld over haar rol binnen de training, de ontwikkeling van Sterk in de afgelopen twee decennia, en de impact ervan op vrouwen.

Lees verder

hulp familie en politie

Door hulp van familie, politie en Blijf Groep sta ik hier

Mischa werd mishandeld en vernederd door haar vriend. Eerst maandelijks, daarna wekelijks en tenslotte dagelijks. Door hulp van familie, politie en Blijf Groep kon ze zich uiteindelijk losmaken uit zijn web.

Lees verder

Marjo

De grens als geschenk aan mijzelf

Marjo zat jarenlang vast in een gewelddadige relatie. Totdat zij op twee krukken in een Blijf-van-mijn-lijf-huis belandde en haar voor het eerst werd gevraagd: Wat wil Marjo?

Lees verder

Nandy en Stijn, aandachtsfunctionaris HBTIQ+ bij Blijf Groep

“Geweld op basis van je identiteit en seksualiteit vraagt een andere vorm van aandacht”

LHBTIQ+-personen worden vaker slachtoffer van huiselijk geweld. Tegelijkertijd zien hulpverlenende instanties zeer weinig LHBTIQ+-slachtoffers. De drempel om hulp te zoeken is hoog. Blijf Groep wil daar verandering inbrengen en stelde Nandy en Stijn als LHBTIQ+-aandachtsfunctionarissen.

Lees verder

Jorinde receptioniste Oranje Huis

“Cliënten weten mij altijd te vinden”

Jorinde is werkzaam bij het Oranje Huis in Alkmaar. Als receptionist is ze er niet alleen verantwoordelijk voor dat iedereen prettig en gastvrij wordt ontvangen, maar zorgt ze ook voor de veiligheid.

Lees verder