Ervaringsverhalen

Bij Blijf Groep vinden we het belangrijk verhalen te delen. Zodat mensen die ermee te maken hebben, weten dat ze niet de enigen zijn die dit overkomt.

Lees hieronder de verhalen van Blijf Groep. Niet alleen van mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld, maar ook van hulpverleners en andere mensen die meewerken om huiselijk geweld te stoppen.

hulp familie en politie

Door hulp van familie, politie en Blijf Groep sta ik hier

Mischa werd mishandeld en vernederd door haar vriend. Eerst maandelijks, daarna wekelijks en tenslotte dagelijks. Door hulp van familie, politie en Blijf Groep kon ze zich uiteindelijk losmaken uit zijn web.

Lees verder

Marjo

De grens als geschenk aan mijzelf

Marjo zat jarenlang vast in een gewelddadige relatie. Totdat zij op twee krukken in een Blijf-van-mijn-lijf-huis belandde en haar voor het eerst werd gevraagd: Wat wil Marjo?

Lees verder

Nandy en Stijn, aandachtsfunctionaris HBTIQ+ bij Blijf Groep

“Geweld op basis van je identiteit en seksualiteit vraagt een andere vorm van aandacht”

LHBTIQ+-personen worden vaker slachtoffer van huiselijk geweld. Tegelijkertijd zien hulpverlenende instanties zeer weinig LHBTIQ+-slachtoffers. De drempel om hulp te zoeken is hoog. Blijf Groep wil daar verandering inbrengen en stelde Nandy en Stijn als LHBTIQ+-aandachtsfunctionarissen.

Lees verder

Jorinde receptioniste Oranje Huis

“Cliënten weten mij altijd te vinden”

Jorinde is werkzaam bij het Oranje Huis in Alkmaar. Als receptionist is ze er niet alleen verantwoordelijk voor dat iedereen prettig en gastvrij wordt ontvangen, maar zorgt ze ook voor de veiligheid.

Lees verder

Slachtoffer huiselijk geweld Maureen begint nieuw leven na haar leven in de vrouwenopvang.

“Mijn Oranje Huis appartement voelde als een warm deken”

Maureen (41) vluchtte in 2018 weg bij haar ex. Ze klopte aan bij het Oranje Huis in Alkmaar. Omdat haar ex in die stad woonde, werd ze overgeplaatst naar Almere Poort. In die stad is ze opnieuw begonnen met haar twee kinderen en hondje.  

Lees verder

Gastvrouw Blijf Groep Leontine

“We zijn de schakel tussen de hulpverlening en de cliënt”

Gastvrouw Leontine (58) vertelt over haar werk bij Blijf Groep en legt uit wat haar werk zo bijzonder en eervol maakt.  “Ik vind het belangrijk dat we cliënten direct omarmen zodat ze zich zo goed als mogelijk thuisvoelen in de opvang.”

Lees verder

Nathalie Wallet en Marjolein Kock begeleiden als trainer de groepen En nu ik...!, Kan iemand mij horen? en Je bent niet de enige

Het lotgenotencontact is voor alle deelnemers fijn: “Ineens is hun verhaal niet gek of anders”

Nathalie en Marjolein begeleiden als trainer de groepen En nu ik...!, Kan iemand mij horen? en Je bent niet de enige. Maak kennis met dit energieke duo. Wie zijn wij en waar genieten we ze van?

Lees verder

L. Cairo (24) is werkzaam als gastvrouw in het Oranje Huis in Amsterdam

“Ik word gemotiveerd wakker om naar ‘mijn’ kinderen en vrouwen te gaan. Ik voel me verantwoordelijk voor ze.”

L. (24) is werkzaam als gastvrouw in het Oranje Huis in Amsterdam. Als ervaringsdeskundige weet ze als geen ander hoe het is om uit een gewelddadige relatie te komen. Daarom lukt het haar om verbinding te maken met de vrouwen en kinderen.

Lees verder

Bram werkt bij de facilitaire dienst

“Als ondersteuner van de facilitaire dienst ben ik onder de mensen en kan ik kleine problemen oplossen. Wat mij betreft de perfecte afsluiting van de week!”

Blijf Groep-vrijwilliger Bram (33) ervoer vijf jaar geleden huiselijk geweld. Na een periode van herstel, meldde hij zich aan als tienermaatje bij Blijf Groep. Inmiddels werkt hij op vrijdag een halve dag als ondersteuner van de facilitaire dienst in het Oranje Huis in Amsterdam.

Lees verder