“In het begin waren er geen problemen. We deden leuke dingen samen en ik vond het goed gaan. Al snel raakte ik zwanger, na 3 maanden. Eigenlijk vond ik dit heel snel gaan, maar mijn vriend vond het heel erg leuk en wilde graag een kind van me.

Ik overwoog pas om mijn zwangerschap af te breken toen ik vermoedde dat de ex-vriendin van mijn vriend ook zwanger was. We hebben hier veel ruzie over gehad. Mijn vriend ontkende en kreeg zelfs zijn ex–vriendin zover om mij te bellen en alles ‘recht te zetten’.”

Agressie

“Kort daarna gingen we op vakantie. Om een onverklaarbare reden begon mijn vriend zich heel vreemd te gedragen. Hij regeerde agressief. Ik vertelde hem dat ik op deze wijze niet verder met hem wilde. Mijn vriend werd woest, begon te schreeuwen en pakte me bij mijn keel vast. Hij kneep met zijn volle kracht waardoor ik een verschrikkelijke pijn voelde en geen lucht kreeg. Vervolgens voelde ik vuistslagen in mijn maag en ribben. Eindelijk liet hij me los. In de dagen daarna werd hij rustiger en toonde heel veel spijt.”

Teken

“Toen we weer terugkwamen van vakantie kregen we in de gang van mijn woning een conflict over iets onbenulligs. Mijn vriend begon weer te schreeuwen en te schelden en pakte me bij de keel. Hij duwde me tegen de muur, hield me omhoog en kneep mijn keel helemaal dicht. Ik was op dat moment heel angstig dat hij me iets ernstigs zou aandoen, omdat ik weet waarvoor hij allemaal een strafblad heeft en dat hij een bekende is van de politie. Hij liet me langzaam los en werd rustiger. Voor mij was de gebeurtenis een teken om de relatie te verbreken. Ik besloot om mijn eigen huis te verlaten en bij mijn ouders in te trekken.”

Veiliger en rustiger door Aware

“Hij heeft me vaak bedreigd met de dood. Ik was zwanger en hij zei: “Ik zoek je op, ik weet je wel te vinden, en als ik je tegenkom dan snijd ik die baby uit je buik.’’ Hij is bevriend met iemand die hij in de gevangenis heeft leren kennen. Hij dreigde dat zijn bajesvriend op zijn verzoek een aantal zaakjes voor hem zou regelen. Daarmee maakte hij toespelingen op de dood van mij en mijn familie. Ik kreeg hulp van Blijf Groep en een Aware-systeem dat ik 24 uur per dag om had. Doordat ik wist dat ik slechts door een druk op de knop de politie kon alarmeren, voelde ik me veiliger en rustiger.”

“Ondertussen verbleef mijn ex-vriend in mijn woning. Ik kreeg hem met moeite mijn huis uit. Nadat ik in mijn woning was teruggekeerd, heeft hij een aantal keer ingebroken en alles kort en klein geslagen. Nu heeft mijn vader een alarm en veiligheidscamera’s in en rondom het huis geplaatst. Ik draag nog steeds Aware en ben altijd op mijn hoede als ik naar buiten ga. Maar ik ben een optimist en sta het niet toe mijn leven te laten sturen door de tegenslagen die op mijn pad komen. Het leven is daar te mooi voor en de tijd die we hebben te kostbaar.”