Nathalie en Marjolein begeleiden als trainer de groepen En nu ik…!, Kan iemand mij horen? en Je bent niet de enige. Maak kennis met dit energieke duo. Wie zijn ze en waar genieten ze van?

N: Ik ben Nathalie (35) en trainer binnen Blijf Groep. Ik geniet ontzettend van mensen om mij heen, koffie drinken, bloemen, tante zijn en interieurstyling. Ik hou ervan om dingen mooi te maken en om echt te ‘connecten’ met anderen. 

M: en ik ben Marjolein (36) en gek op nacho’s met homemade guacamole. Ik hou van Brabantse gezelligheid en geniet net als Nathalie van contact met anderen. Mijn thuiskantoortje is een kleurrijk geheel vol met knutsels, tekeningen en presentjes vanuit de groepen.  

Wat maakt dat je blij op de fiets zit na een werkdag: Wat vind je uniek aan je vak?

N: Als ik zie dat er eye-openers zijn geweest in een training of als ik deelnemers zie opbloeien. Daarnaast geniet ik ervan dat elk trainingsseizoen weer een andere aanpak vraagt. Elke groep heeft zijn eigen dynamiek. Dat maakt dat ik blijf leren en groeien als trainer. 

Wat onze groepen uniek maakt, is dat de kinderen en tieners centraal staan

Marjolein

M: Sowieso het fietsen door deze prachtige stad is een dikke plus voor mij. Tijdens het fietsen flitsen de mooie ontmoetingen, flexibiliteit van de kinderen en intense gesprekken met de volwassenen door m’n hoofd. Ons werk kan soms best heftig zijn, maar ik vind het steeds weer bijzonder dat de kinderen, tieners en volwassenen ons zo dichtbij laten komen en zich open stellen om weer een paar stapjes vooruit te komen.        

Waarom geloven wij in het werk dat we doen?

M: Wat onze groepen uniek maakt, is dat naast volwassenen, ook de kinderen en tieners centraal staan. Zij geven vaak een ander inkijkje in de thuissituatie(s) en hebben veel meer door dan je denkt. Veel kinderen denken dat ze de enige zijn met ruzies thuis. De groep is vaak de enige plek waar ze hun verhaal kunnen delen. De ruzies thuis zijn niet fijn en niet oké, maar er over praten wel. Samen kunnen we het taboe doorbreken!

N: Ik ben het helemaal met Marjolein eens, en ik wil nog aanvullen dat we ook van volwassen slachtoffers vaak horen dat ze het idee hebben dat zij de enige zijn die dit meemaken. En dat wij ze dan in contact mogen brengen met andere mensen en ze zo in hun kracht mogen zetten, is ontzettend mooi.

Lange termijn missie

M&N: Natuurlijk het stoppen van huiselijk geweld en het taboe daaromheen doorbreken! 

Wil je meer weten over deze bijzondere trainingen? Bekijk hieronder de informatie video. Je kunt ook direct een gratis inschrijving voor de training(en) doen.