Opening Natuurtuin OH Almere

Op donderdag 23 mei is de natuurtuin bij het Oranje Huis in Almere geopend. Een initiatief van Blijf Groep en het project Huisje Boompje Beestje van de Stichting Kinderpostzegels.

Met de natuurtuin hebben de kinderen in het Oranje Huis een fantstische speelplek gekregen, waar ze, samen met hun moeders kunnen spelen en kennismaken met de natuur. De natuurtuin heeft een zand- en waterspeelplek, een moestuin, een konijnen-ren waar de konijnen kunnen spelen en snuffelen.

Waarom een natuurtuin?
Uit onderzoek is gebleken dat spelen, natuur en dieren een positief effect hebben op het zelfvertrouwen van kinderen. Het vermindert stress en maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun problemen. Voor kinderen in de opvang is dit extra belangrijk omdat het hen helpt hun ervaringen te verwerken, zodat ze de toekomst met meer vertrouwen tegemoet kunnen gaan. Bovendien is zo’n buitenplek direct bij huis ideaal voor het ontspannen samen bezig zijn van moeder en kind.

Project Huisje Boompje Beestje
Blijf Groep heeft deze natuurtuin kunnen realiseren dankzij het project Huisje Boompje Beestje van de Stichting Kinderpostzegels en IVN Natuureducatie.  Dit project heeft tot doel opvanginstellingen kindvriendelijker te maken door plekken te realiseren waar kinderen lekker kunnen buitenspelen en spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Naast de natuurtuin in Almere zijn we samen met Huisje Boompje Beestje ook bezig met een natuurtuin op het dakterras van het Oranje Huis Amsterdam.

Heel veel dank ook aan bureau RIS die het ontwerp heeft gemaakt voor de natuurtuin en aan de Lions Almere die het geld hebben ingezameld voor de natuurtuin.

       

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112