Aandacht voor Drakentemmers op Zorg en Welzijn

Een mooi artikel over Drakentemmers op de website van Zorg en Welzijn. Trijntje Kootstra, projectleider Drakentemmers, vertelt hierin waarom aandacht voor traumabehandeling zo belangrijk is. “Als je niets doet aan de oorzaken van huiselijk geweld, dan stopt het geweld niet. De geschiedenis blijft zich dan herhalen.”

Uit onderzoek van Verwey-Jonker Instituut blijkt dat veel ouders en kinderen, die huiselijk geweld hebben meegemaakt, kampen met traumaklachten. “Dit vraagt om trauma-sensitieve professionals. Er is echter onvoldoende aanbod om deze groep getraumatiseerde slachtoffers te helpen’, luidde de conclusie van de onderzoekers.

Expertiseplatform voor traumabehandelaars

Drakentemmers probeert dit te verhelpen en heeft daarvoor een landelijk expertiseplatform voor traumabehandelaars opgericht. Hierbij zijn al meer dan honderd behandelaren aangesloten. Zij delen op de besloten community hun ervaringen en kunnen trainingen volgen om hun kennis over trauma en gehechtheid bij huiselijk geweld te vergroten.

Kootstra: “De behandeling van slachtoffers van huiselijk geweld in de vrouwenopvang vraagt specifieke vaardigheden. Er is geen tekort aan traumabehandelaren, er is een tekort aan traumabehandelaren die met deze doelgroep kunnen en willen werken. Met Drakentemmers hopen we hen de enthousiasmeren voor deze complexe doelgroep.”