Nieuws

Hoera! Onze gezinsopvang heeft de Sigra Samenwerkingaward gewonnen!

Het HAB-project waarin Blijf Groep samen Altra en HVO-Querido gezinnen begeleidt, heeft de Sigra Samenwerkingsaward gewonnen. Een prachtig resultaat, wat ons in staat stelt om nog meer kinderen in veiligheid te laten opgroeien.

Lees verder

PIBBH gaat verder als Switch!

Vanaf vandaag gaat het Programma Integrale Behandeling en Begeleiding bij Huiselijk geweld (PIBBH) verder onder de naam Switch. Een nieuwe naam, die precies uitdrukt wat we beogen met het programma: een switch in denken en doen voor ouders, kinderen en professionals, om samen patronen te doorbreken!

Lees verder

Samenwerking met Yves Saint Laurent

Blijf Groep gaat de komende twee jaar samenwerking met het bekende modemerk Yves Saint Laurent in het programma Abuse is not love. Met dit programma vraagt YSL wereldwijd aandacht voor partnergeweld en gaat zij jongeren trainen in het herkennen van de signalen van een ongezonde relatie.

Lees verder

Ervaringsvrijwilliger Blijf Groep gezocht

Wil jij met je huiselijk geweld ervaring anderen helpen?

“Ik ben geen slachtoffer en ook geen ‘survivor’, ik voel me een overwinnaar. Maar het duurde heel lang voor ik die kracht had gevonden. Nu wil ik anderen inspireren met mijn verhaal.” Herken jij je in deze quote van een van onze vrijwilligers? Dan is deze bijzondere taak van vrijwilliger wellicht iets voor jou.

Lees verder

Dag tegen mensenhandel

Op 18 oktober was het de dag tegen mensenhandel. Ook bij Blijf Groep vangen we slachtoffers van mensenhandel op. Bo Kanters en Ellen van Klaveren vertellen over hoe zij in hun werk slachtoffers van mensenhandel bijstaan.

Lees verder

Time Out! Social media campagne tegen huiselijk geweld

Maandag 18 oktober is de online preventiecampagne Time Out van start gegaan. De campagne vraagt aandacht voor huiselijk geweld tegen kinderen en jongeren. De campagne ‘is ontwikkeld door Veilig Thuis, De Kindertelefoon en het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’.

Lees verder

1 op 5 jongeren slachtoffer van huiselijk geweld

Twintig procent van de Nederlandse jongeren tussen de 16 en 24 jaar is tussen maart 2019 en april 2020 slachtoffer geworden van huiselijk geweld. Vooral meisjes en vrouwen kregen ermee te maken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder

Dagje meelopen met Veilig Thuis

Directeur-bestuurder van Blijf Groep Hanneke Bakker liep een dag mee met het crisisteam van Veilig Thuis Flevoland. "De meldingen die besproken worden, liegen er niet om."

Lees verder

Tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld

Het is mogelijk om de cirkel van geweld te doorbreken! Dat bewijzen de indrukwekkende foto's en verhalen in de reizende buitenexpositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld.'

Lees verder

Bijeenkomsten voor naasten

Sinds een jaar organiseert Blijf Groep maandelijks online bijeenkomsten voor naasten van mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. Hier kunnen zij vragen stellen en hun ervaringen delen. De eerstvolgende bijeenkomst is op 3 juni a.s. van 19 -21 uur. Thema : Waarom stopt het niet vanzelf?

Lees verder

Rondvaart door Alkmaar met kinderen uit Oranje Huis

Zomeractiviteiten met kinderen uit Oranje Huis

Van een dagje naar speeltuin Linnaeushof in Bennebroek tot een bezoek aan de bioscoop in Alkmaar. Vorige maand deelden we al het goede nieuws dat kinderen in de opvang op verschillende uitjes konden rekenen. De kinderen hebben inmiddels een onvergetelijke (mid)dag beleefd dankzij de subsidie van Stichting Kinderpostzegels.

Lees verder

Docu-serie over Oranje Huis in Almere

Het aantal meldingen van huiselijk geweld in Flevoland neemt toe. Wat zijn de verhalen achter de cijfers en welke vrouwen zijn het slachtoffer van geweld achter de voordeur? Omroep Flevoland maakte een drieluik over het Oranje Huis, waarin vier vrouwen hun verhaal vertellen.

Lees verder