Nieuws

Samen sterker: de intergrale aanpak van het HAB-team.

Samen sterker: de integrale aanpak van het HAB-team

Sinds 2018 werken onze Blijf Groep-professionals in Amsterdam intensief samen met professionals van HVO-Querido en Altra. Dit wordt intern het HAB-team genoemd. De gemene deler? Bijdragen aan een kansrijke start voor kinderen die in de maatschappelijke opvang verblijven. Binnen dit HAB-team worden hulpvragen integraal aangepakt vanuit verschillende expertises, om samen met het gezin te zorgen voor een veilig leef- en […]

Lees verder

Orange the World 2023

Orange The World 2023: ‘Veilig, overal en altijd’

Blijf Groep staat tijdens de wereldwijde campagne Orange the World op tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Lees verder

Blijf Groep organiseert een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk

Blijf Groep organiseert een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk

Blijf Groep organiseert een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk (en voorloper Sterk door Sport en Spel) op donderdag 26 oktober.

Lees verder

Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) waarschuwt dat signalen van huwelijksdwang en achterlating vaak worden gemist, waardoor honderden Nederlandse jongeren tijdens de zomervakantie risico lopen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn mogelijke slachtoffers vaak blind voor signalen. En zo kan een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland eindigen in een enkele reis.

Signalen van huwelijksdwang en achterlating vaak over het hoofd gezien

Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) waarschuwt dat signalen van huwelijksdwang en achterlating vaak onopgemerkt blijven, waardoor honderden Nederlandse jongeren tijdens de zomervakantie in gevaar kunnen komen.

Lees verder

Amerikaanse band Metallica doneert €40.000 aan Blijf Groep

De Amerikaanse metalband Metallica trapte afgelopen dagen hun M72 World Tour af in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. De non-profitorganisatie van de band, All Within My Hands, doneerde zaterdag op de tweede concertavond maar liefst € 40.000 aan Blijf Groep, de organisatie die huiselijk geweld helpt stoppen.

Lees verder

Tweede leven voor computers 4e Gymnasium

Onlangs is Blijf Groep een mooie samenwerking gestart met het bedrijf Qualified Remarketing. Zij knappen afgeschreven computers van scholen op en stellen deze ter beschikking van onze cliënten. Het 4e Gymnasium is de eerste school in Amsterdam die zich heeft aangesloten bij deze samenwerking.

Lees verder

Tijd voor Toontje goed onderbouwd

Programma Tijd voor Toontje erkend als goed onderbouwd

Het programma Tijd voor Toontje is door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies opnieuw erkend als goed onderbouwd. Blijf Groep zet dit programma in voor kinderen die met hun moeder meekomen naar de opvang om hen te helpen bij het verwerken van hun ervaringen.

Lees verder

#stopfemicide

Oproep: #stopFemicide #NietEenMeer

n het Landelijk Netwerk Vrouwenopvang vinden dat zorgwekkend en roepen daarom het kabinet gezamenlijk op een integrale aanpak te ontwikkelen om dit aantal omlaag te brengen, onder de motto’s: #StopFemicide en #NietEénMeer.

Lees verder

Lotgenotengroep mannen

Online lotgenotengroep voor mannen

Heb jij als man te maken met psychische en/of fysieke mishandeling vanuit je (ex-)partner? Jij bent niet de enige… Daarom starten we vanaf 9 februari a.s. een lotgenotengroep voor mannen die te maken hebben huiselijk geweld.

Lees verder

Trainingen voorjaar 2023

Trainingen voorjaar 2023. Schrijf je nu in!

Blijf Groep biedt dit voorjaar weer trainingen voor mannen, vrouwen en kinderen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Zoals de weerbaarheidstraining Sterk of de lotgenotengroep 'Je bent niet de enige'. Je kunt je nu inschrijven.

Lees verder

Locatie Wormerveer

Uitbreiding opvang in locatie Wormerveer

De behoefte aan opvangplekken voor slachtoffers van huiselijk geweld blijft groot. Daarom hebben de centrumgemeenten in Noord-Holland besloten het aantal opvangplaatsen in deze regio uit te breiden. De eerste stap is de uitbreiding van de opvang in Wormerveer.

Lees verder

Artikel in Zorg en Welzijn over Switch

Verwey-Jonker Instituut. In een artikel in Zorg + Welzijn vertellen initiatiefnemers Heidi Offerman en Hester Mobach meer over de methodiek van Switch. "Als je een medicijn in druppels toedient, dan werkt het soms onvoldoende. Samen zorgen wij voor een hogeconcentratie van het medicijn."

Lees verder