Nieuws

Demonstraties voor behoud Istanbul Conventie

Vrouwen demonstreren voor het behoud van de Istanbul Conventie en tegen het geweld in Turkije.

Lees verder

Beeldverhaal omgaan met stress

Beeldverhaal over hoe ouders kunnen omgaan met stress, in 7 talen.

Lees verder

Resultaten onderzoek Tijd voor Toontje

De effectiviteit van de methode Tijd voor Toontje is onderzocht. De meeste kind-doelen van het programma zijn behaald.

Lees verder

Blijf Groep helpt ook slachtoffers mensenhandel

Blijf Groep coördineert de zorg voor mensenhandel in Flevoland en begeleidt slachtoffers van mensenhandel met multiproblematiek. Radha, Claudia en Bo vertellen over hun werk.

Lees verder

Niet méér meldingen huiselijk geweld tijdens coronacrisis

Het aantal meldingen van huiselijk geweld is in Nederland tijdens de coronacrisis niet toegenomen. Wereldwijd is er wel sprake van een stijging van het aantal meldingen.

Lees verder

Internationale dag tegen ouderenmishandeling

Vandaag - 15 juni - is het de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Juist nu ouderen minder sociale contacten hebben door corona, is het nóg belangrijker te letten op je oudere moeder, buurman of tante.

Lees verder

Informatiebijeenkomsten voor naasten

Huiselijk geweld in je naaste omgeving roept veel emoties en vragen op. Veel mensen vinden het moeilijk om over te praten. Daarom organiseert Blijf Groep online informatiebijeenkomsten voor naasten.

Lees verder

Time out plek voor Amsterdamse gezinnen

Er zijn in deze periode veel zorgen over de veiligheid van vrouwen en meiden. Voor Amsterdamse gezinnen waar de spanningen te hoog dreigen op te lopen, is er nu een speciale time out woning.

Lees verder

Huiselijk geweld in historisch perspectief

Huiselijk geweld staat in deze corona tijd weer hoog op de agenda. In het radioprogramma Onvoltooid Verleden Tijd (OVT) belicht Renée Römkens het thema huiselijk geweld vanuit historisch perspectief.

Lees verder

Uit het oog, maar nog steeds in het hart

Bij Blijf Groep werken heel veel enthousiaste, betrokken vrijwilligers. Helaas konden zij door corona niet hun werk doen zoals ze gewend waren. Maar gelukkig bleek (even) uit het oog, niet uit het hart te betekenen.

Lees verder

Huiselijk geweld melden met codewoord ‘ Masker 19’

Heb je te maken met huiselijk geweld en zie je geen kans om Blijf Groep of Veilig Thuis te bellen? Vanaf nu kan je met het codewoord ‘masker 19’ ook bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld.

Lees verder

Het houdt niet op totdat je iets doet

Op 25 april is de landelijke campagne tegen huiselijk geweld in coronatijd van start gegaan. Zoek jij hulp of maak je je zorgen over iemand in je omgeving? Kijk wat je kunt doen!

Lees verder

Blijf Groep en de AVG

Bij Blijf Groep nemen wij jouw recht op privacy serieus. Lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website, of klik op 'privacy instellingen' om je toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier