Nieuws

Nieuw Oranje Huis van Blijf Groep in Amsterdam Oost.

Nieuw Oranje Huis van Blijf Groep in Amsterdam Zuidoost

Blijf Groep bouwt een nieuw Oranje Huis in Amsterdam Zuidoost als onderdeel van het nieuwbouwproject van Rochdale aan de Karspeldreef.

Lees verder

Blijf Groep viert 50-jarig jubileum met feestelijke events

Het jaar 2024 markeert een bijzondere mijlpaal voor Blijf Groep. Precies 50 jaar geleden opende het eerst Blijf van m’n Lijf-huis. Een jaar met een bitterzoet tintje. Want hoewel onze medewerkers, cliënten en partners het verdienen om gevierd te worden, zijn onze opvanglocaties nog steeds harder zijn dan ooit. Onze hulpverlening is in de loop der jaren geëvolueerd en we […]

Lees verder

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt het Oranje Huis in Almere

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt Oranje Huis Almere ter gelegenheid van 50-jarig jubileum

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht een bezoek aan het Oranje Huis in Almere, ter ere van het 50-jarig bestaan van Blijf Groep. Wat begon als een verzoek voor een videoboodschap, groeide uit tot een heus werkbezoek van de koningin zelf. Het idee ontstond om aandacht te vragen voor het aanhoudende probleem van huiselijk geweld in onze samenleving en om onze […]

Lees verder

Blijf Groep luidt 50-jarig jubileumjaar in met bezoek Hare Majesteit Koningin Máxima

Amsterdam, Nederland – Blijf Groep bestaat dit jaar 50 jaar. Wij luiden de start van dit bijzondere jubileumjaar in met een bezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima. Op 8 mei zal Koningin Máxima ons Oranje Huis Flevoland Gooi en Vechtstreek van Blijf Groep bezoeken, waarmee zij het jubileumjaar en daarmee ook het 50-jarig bestaan van de vrouwenopvang in Nederland markeert. […]

Lees verder

Samen sterker: de intergrale aanpak van het HAB-team.

Samen sterker: de integrale aanpak van het HAB-team

Sinds 2018 werken onze Blijf Groep-professionals in Amsterdam intensief samen met professionals van HVO-Querido en Altra. Dit wordt intern het HAB-team genoemd. De gemene deler? Bijdragen aan een kansrijke start voor kinderen die in de maatschappelijke opvang verblijven. Binnen dit HAB-team worden hulpvragen integraal aangepakt vanuit verschillende expertises, om samen met het gezin te zorgen voor een veilig leef- en […]

Lees verder

Orange the World 2023

Orange The World 2023: ‘Veilig, overal en altijd’

Blijf Groep staat tijdens de wereldwijde campagne Orange the World op tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Lees verder

Blijf Groep organiseert een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk

Blijf Groep organiseert een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk

Blijf Groep organiseert een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk (en voorloper Sterk door Sport en Spel) op donderdag 26 oktober.

Lees verder

Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) waarschuwt dat signalen van huwelijksdwang en achterlating vaak worden gemist, waardoor honderden Nederlandse jongeren tijdens de zomervakantie risico lopen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn mogelijke slachtoffers vaak blind voor signalen. En zo kan een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland eindigen in een enkele reis.

Signalen van huwelijksdwang en achterlating vaak over het hoofd gezien

Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) waarschuwt dat signalen van huwelijksdwang en achterlating vaak onopgemerkt blijven, waardoor honderden Nederlandse jongeren tijdens de zomervakantie in gevaar kunnen komen.

Lees verder

Amerikaanse band Metallica doneert €40.000 aan Blijf Groep

De Amerikaanse metalband Metallica trapte afgelopen dagen hun M72 World Tour af in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. De non-profitorganisatie van de band, All Within My Hands, doneerde zaterdag op de tweede concertavond maar liefst € 40.000 aan Blijf Groep, de organisatie die huiselijk geweld helpt stoppen.

Lees verder

Tweede leven voor computers 4e Gymnasium

Onlangs is Blijf Groep een mooie samenwerking gestart met het bedrijf Qualified Remarketing. Zij knappen afgeschreven computers van scholen op en stellen deze ter beschikking van onze cliënten. Het 4e Gymnasium is de eerste school in Amsterdam die zich heeft aangesloten bij deze samenwerking.

Lees verder

Tijd voor Toontje goed onderbouwd

Programma Tijd voor Toontje erkend als goed onderbouwd

Het programma Tijd voor Toontje is door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies opnieuw erkend als goed onderbouwd. Blijf Groep zet dit programma in voor kinderen die met hun moeder meekomen naar de opvang om hen te helpen bij het verwerken van hun ervaringen.

Lees verder

#stopfemicide

Oproep: #stopFemicide #NietEenMeer

n het Landelijk Netwerk Vrouwenopvang vinden dat zorgwekkend en roepen daarom het kabinet gezamenlijk op een integrale aanpak te ontwikkelen om dit aantal omlaag te brengen, onder de motto’s: #StopFemicide en #NietEénMeer.

Lees verder