Nieuws

Niet één meer!

Sinds de moord op Sarah Everard in het Verenigd Koninkrijk door een agent afgelopen maart, laait het gesprek over femicide – het doden van vrouwen omdat ze vrouw zijn – weer op, ook in Nederland. Hoe gaan wij hier in Nederland geweld tegen vrouwen tegen?

Lees verder

Blijf Groep krijgt als eerste Keurmerk Vrouwenopvang

Blijf Groep heeft als eerste vrouwenopvang-organisatie in Nederland het Keurmerk Veiligheid in de Vrouwenopvang behaald. Een mooie prestatie waar we erg trots op zijn.

Lees verder

Aanpak huiselijk geweld in partijprogramma’s

Wat staat er in de verkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen over huiselijk geweld, seksueel geweld en schadelijke traditionele praktijken?

Lees verder

Stilstaan bij Internationale Vrouwendag

Het is vandaag - 8 maart - Internationale Vrouwendag. Essa Reijmers, adviseur Innovatie & Ontwikkeling bij Blijf Groep schreef speciaal voor deze dag een essay over het belang van gendersensitief werken.

Lees verder

Video-boodschap van de burgemeester van Amsterdam

Door de langdurige lockdown is het druk in huis, wat kan zorgen voor korte lontjes en toenemende spanningen. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, roept in een video op hierover te praten.

Lees verder

Informatiebijeenkomsten voor naasten

Vaak hebben naasten veel vragen, maar vinden het moeilijk om met anderen te praten over huiselijk geweld in hun omgeving. Daarom organiseert Blijf Groep elke maand een (online) informatiebijeenkomst voor naasten.

Lees verder

Compliment voor Blijf Groep

Vandaag, 1 maart, is het nationale complimentendag. Blijf Groep kreeg op deze dag een mooi compliment uit handen van Elly van Wageningen van de ChristenUnie in Almere.

Lees verder

Lotgenotengroep Eervol van start

Op 25 februari gaat de online lotgenotengroep Eervol van start. Deze training is bedoeld voor mannen en vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld en agressie doordat de familie vindt dat de familie-eer is aangetast.

Lees verder

Resonance Room in het Oranje Huis Amsterdam

Kunstenaar Nick Verstand heeft in het Oranje Huis in Amsterdam een tijdelijke Resonance Room ingericht Je leest er mee over in een interview.

Lees verder

AWARE Instructievideo

Alarmknop AWARE wordt ingezet bij stalking of bedreigingen die voortkomen uit geweld door een (ex-)partner. Hoe de knop werkt, zie je in een video.

Lees verder

Blijf niet binnen bij huiselijk geweld!

Als Blijf Groep maken wij ons zorgen over het effect van de avondklok op gezinnen waar sprake is van huiselijk geweld. Gelukkig heeft de overheid laten weten dat als het thuis niet veilig is, je de straat op mag om hulp te zoeken.

Lees verder

Karin Bloemen opent platform Drakentemmers

Op donderdag 21 januari heeft Karin Bloemen het expertiseplatform Drakentemmers geopend. Op dit platform kunnen behandelaren trauma en gehechtheid hun expertise op het gebied van traumabehandeling na huiselijk geweld kunnen versterken.

Lees verder

Blijf Groep en de AVG

Bij Blijf Groep nemen wij jouw recht op privacy serieus. Lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website, of klik op 'privacy instellingen' om je toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier