Uitbreiding opvang in locatie Wormerveer

De behoefte aan opvangplekken voor slachtoffers van huiselijk geweld blijft groot. Daarom hebben de centrumgemeenten in Noord-Holland besloten het aantal opvangplaatsen in deze regio uit te breiden. De eerste stap is de uitbreiding van de opvang in Wormerveer.

De opvang van Blijf Groep in Wormerveer wordt uitgebreid met acht extra plaatsen. Daarnaast gaan we in deze locatie ook crisisopvang bieden. Tot nu toe bieden we in Wormerveer alleen vervolgopvang, ook wel begeleid wonen genoemd. Ook komt er een noodbed, waar mensen geplaatst kunnen worden die direct een veilig plek nodig hebben.

Druk op de opvang verlichten

We zijn erg blij dat we de mogelijkheid krijgen om de opvang uit te breiden. Door deze uitbreiding kunnen we de druk op de opvang verlichten en meer mensen helpen die te maken hebben met huiselijk geweld. Door de combinatie van crisisopvang en vervolgopvang in één pand, hoeven cliënten ook minder vaak te verhuizen.

Meer weten?

Lees hier meer over de hulpverlening die Blijf Groep biedt in de crisisopvang en bij begeleid wonen. Of over de opvang op een noodbed.