Vervolgopvang richting een zelfstandig bestaan

Blijf Groep Opvang Begeleid wonen

Begeleid wonen

Voor vrouwen en mannen die na de crisisopvang niet kunnen terugkeren naar huis of kunt doorstromen naar een zelfstandige woning, is er vervolgopvang. Dit noemen we Begeleid Wonen.

Hoe werkt het?

Doel van Begeleid Wonen is om je te helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen zonder geweld. We leren je hoe je voor jezelf en je kinderen kunt zorgen en een veilige omgeving kunt realiseren.

We bieden veiligheid, opvang en begeleiding. We ondersteunen je bij het herstellen na geweld en het opbouwen van een zelfstandige toekomst zonder geweld. We helpen je je zelfredzaamheid en je zelfstandigheid te vergroten en vaardigheden te versterken en te ontwikkelen die je nodig hebt in een zelfstandig bestaan.

Welke hulp krijg je?

De opvang duurt in principe een half jaar. In die tijd werk je samen met je maatschappelijk werker aan je toekomst. Je hebt met haar/hem regelmatig gesprekken, vaak individueel, maar soms ook met je kind(eren) erbij, je (ex)partner of mensen uit je omgeving die je willen steunen en helpen. Daarnaast heb je allerlei zaken te regelen: een inkomen, de school voor je kinderen, een opleiding voor jezelf, huisvesting voor na de opvang. Bij alles willen we je helpen als het nodig is, maar hoe meer je zelf doet of leert te doen, hoe beter.

Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van InZicht, een online programma als aanvulling op de begeleiding. Je kunt op een moment dat het jou uitkomt zelf aan de slag op je mobiele telefoon, tablet of laptop om meer te leren over praktische onderwerpen als huisvesting en financiën, maar ook liefde en relaties en kinderen komen aan bod.

Na een begeleid wonen traject keer je terug naar huis of naar een zelfstandige woning. Als het nodig is kan Blijf Groep nazorg bieden. Ook zorgt Blijf Groep dat je in je nieuwe omgeving hulp krijgt, als je dat nodig hebt.

Voor wie?

Begeleid wonen is bedoeld voor vrouwen en mannen die na de crisisopvang niet naar huis kunnen of naar een andere veilige plek.

Meer informatie

Bel met Blijf Groep voor meer informatie: 088 234 24 50. Of gebruik het contactformulier.