Een veilig plek om heen te gaan

Blijf Groep Opvang Crisisopvang

Crisisopvang

Als je ernstig huiselijk geweld meemaakt en je hebt geen veilige plek om te verblijven, kun je in aanmerking komen voor een plek in de crisisopvang. Als je kinderen en huisdieren hebt, zijn zij natuurlijk ook welkom.

Hoe werkt het?

Doel van de crisisopvang is dat het geweld stopt en jij tot rust kan komen. We maken samen met jou een plan voor wat je na de crisisopvang kunt doen. De Crisisopvang duurt meestal 6 weken, soms korter, soms langer. In die periode gaat het vooral om veiligheid, rust en analyse van je situatie om te beslissen wat mogelijk en nodig is na afloop.

Met je hulpverlener onderzoek je wat je zelf kunt, waar je eerst nog hulp bij nodig hebt, wie uit je omgeving je daarbij kunnen steunen en of je daarnaast professionele hulp nodig hebt. We bespreken ook wat je kinderen nodig hebben om te verwerken wat ze meegemaakt hebben. Voor hen is speciale hulp aanwezig. We helpen je je krachten te ontdekken zodat je in de toekomst weer het heft in handen kunt nemen. Als je huisdieren hebt, zijn deze ook welkom.

Wat gebeurt er na de crisisopvang?

Als je na de crisisopvang terug naar huis kunt of een andere veilige plek hebt om heen te gaan, krijg je daar nog begeleiding van een maatschappelijk werker. Dit noemen we ambulante begeleiding. Kan je niet naar huis na de crisisopvang omdat het daar nog niet veilig is? Dan kun je doorstromen naar Begeleid Wonen. Hier krijg je begeleiding richting een zelfstandig bestaan.

Waar kan je terecht voor crisisopvang?

Blijf Groep biedt crisisopvang voor Noord-Holland, Flevoland en Gooi – en Vechtstreek. De crisisplaatsen zijn in Alkmaar, Amsterdam en Almere.

Meer weten?

Bel met Blijf Groep voor meer informatie 088 234 24 50. Of gebruik het contactformulier.