Neem je huisdier mee naar de opvang

Blijf Groep Ik zoek informatie Huisdieren in de opvang

Huisdieren in de opvang

Veel vrouwen stellen hun vlucht uit als zij hun huisdier niet mee kunnen nemen naar de opvang. Zij kunnen hun dier niet missen of zijn bang dat het dier de klappen moet opvangen als zij weg zijn. Daarom zijn bij Blijf Groep dieren gewoon welkom in de opvang.

We begrijpen dat je huisdier belangrijk is voor jou en dat je hem of haar niet zomaar kan achterlaten. Bovendien zien we dat dieren in de opvang veel troost kunnen bieden, zeker ook aan kinderen. Je dier bij je hebben geeft je een stukje thuis.

Stichting Mendoo

Blijf Groep werkt voor de opvang en verzorging van de dieren die meekomen naar de opvang samen met Stichting Mendoo (voorheen Blijf van mijn Dier). Samen met de medewerker van Mendoo kijk je welke verzorging je dier nodig heeft en hoe je dier zo goed mogelijk kan herstellen van het geweld dat hij heeft meegemaakt. Mendoo kan eventueel ook opvang bij een gastgezin regelen voor je huisdier als dat nodig is.

Hulp nodig

Jouw veiligheid is erg belangrijk! Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op via 088 234 24 50 en we bespreken de mogelijkheden, ook voor je huisdier.

Film over dieren in de opvang

In deze film vertellen 3 (ex-)clienten van Blijf Groep hoe blij zij waren met de aanwezigheid van hun huisdier in de opvang.