Blijf Groep organiseert een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk

Dit jaar bestaat de weerbaarheidstraining Sterk maar liefst 20 jaar. Al twee decennia lang helpen trainers van Blijf Groep samen met maatschappelijk werkers van buurtteams talloze vrouwen met leren grenzen stellen en voor zichzelf opkomen. Om dat te vieren organiseert Blijf Groep een Empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk (en voorloper Sterk door Sport en Spel) op donderdag 26 oktober.

Het wordt een spetterende dag gevuld met inspirerende sprekers, een lekkere lunch en diverse workshops zoals traumasensitieve yoga, kickbokslessen, het maken van een professioneel profiel en nog veel meer. Tijdens de dag ontmoet je oude bekenden en maak je nieuwe vriendinnen, fris je je kennis weer op óf probeer je juist nieuwe dingen.

Let op: er is geen kinderopvang.

Inschrijven voor de Empower- & Inspiratiedag

Schrijf je gratis in voor deze unieke Empower- & Inspiratiedag. Wees er snel bij. We hebben namelijk plek voor 75 deelnemers. Deze dag is mogelijk gemaakt door een gulle gift van de Soroptimisten Amsterdam Zuid/ Amstelveen.

Aanmeldformulier Empower- & Inspiratiedag

Blijf Groep organiseert een empower- & Inspiratiedag voor oud-deelnemers van Sterk (en voorloper Sterk door Sport en Spel).

Schrijf je gratis in voor de Empower- & Inspiratiedag op donderdag 26 oktober van 9.30 tot 16 uur. Na inschrijving krijg je een bevestiging van inschrijving. De eerste 75 vrouwen ontvangen een toegangsbewijs en programma.  • De Empower- & Inspiratiedag duurt van 09.30 uur tot 16.00 uur.

    We houden een aantal plekken vrij voor vrouwen die alleen de ochtend kunnen komen 9.30 uur – 12.45 uur (inclusief lunch) of alleen in de middag (zonder lunch) 12.45 uur – 16.00 uur. Graag hierboven aangeven wanneer dit voor jou van toepassing is. Geef daarbij ook aan of jij de ochtend of de middag kunt. Bij geen aparte vermelding gaan we uit van een inschrijving voor de hele dag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom de training Sterk?

De training Sterk is speciaal ontworpen voor vrouwen die, na het doormaken van een traumatische ervaring met grensoverschrijdend gedrag of huiselijk geweld, de vaardigheid willen ontwikkelen om hun grenzen te stellen en zelfverzekerder voor zichzelf op te komen.

Ook voor vrouwen die na een verblijf in het Oranje huis deelnemen aan deze training, blijkt Sterk een krachtig middel om weer met zelfvertrouwen, eigenwaarde en geloof in eigen kunnen verder te gaan. Ook ontmoeten veel vrouwen hier nieuwe vriendinnen die tot steun zijn.

Tijdens de ‘Sterk’ training bouw je aan je innerlijke kracht en leer je hoe je assertief je grenzen kunt aangeven. Je wordt niet langer gemakkelijk van je stuk gebracht wanneer anderen je respectloos behandelen of over je grenzen gaan. Het vermogen om ‘nee’ te zeggen en duidelijk te communiceren waarom je iets niet wilt, zal groeien. Je zult je meer bevrijd voelen om je eigen keuzes te maken. Daarnaast leer je je leven naar eigen inzicht vormgeven.

Inhoud training Sterk

De ‘Sterk’ training bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2,5 uur elk. Het eerste deel van de training omvat oefeningen gericht op het ontdekken van je eigen kracht, ontspanningstechnieken en het begrijpen van je persoonlijke grenzen. Je leert zowel fysieke als verbale methoden om jezelf te beschermen, manipulatie te weerstaan en emoties als woede en angst onder controle te houden. Het tweede deel van de training omvat groepsgesprekken over onderwerpen als eigenwaarde, zelfvertrouwen en het omgaan met boosheid.

De training wordt begeleid door een ervaren trainer en een maatschappelijk werker om je de nodige ondersteuning te bieden.

Wil jij meedoen met de training Sterk? Sterk is te volgen op verschillende plaatsen in Amsterdam, Flevoland (Almere en Lelystad) en Wormerveer. Bekijk hier de data van de trainingen voor het najaar van 2023.