Weerbaarheidstraining voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met grensoverschrijdend gedrag.

Sterk

Heb jij ervaring met grensoverschrijdend gedrag of huiselijk geweld? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen, thuis of op het werk? Of heb je moeite met het stellen van grenzen en zeg je soms veel te snel ‘ja’? Dan kan de training ‘Sterk’ jou helpen om sterker in je schoenen te staan.

Wat doen we tijdens de training?

De training bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2,5 uur. Het eerste deel van de training bestaat uit oefeningen, die zijn gericht op het ervaren van eigen kracht, ontspanning en grenzen. Je oefent fysieke en verbale manieren om jezelf te beschermen, om manipulatie te stoppen en om te gaan met woede en angst. Het tweede deel bestaat uit een groepsgesprek over onderwerpen als eigenwaarde, zelfvertrouwen en omgaan met woede.

De training wordt begeleid door een ervaren trainer en een maatschappelijk werker.

Wat bereik je met de training?

Je laat je niet meer zo makkelijk uit het veld slaan als mensen je respectloos behandelen of over je grenzen gaan. Je durft steeds beter ‘nee’ te zeggen en duidelijk te maken dat je iets niet wilt en waarom. Je voelt je vrijer om je eigen keuzes te maken en je leven vorm te geven.

Voor wie?

Sterk is bedoeld voor vrouwen die na een (traumatische) ervaring met grensoverschrijdend gedag of huiselijk geweld, willen leren om grenzen te stellen en beter voor zichzelf op te komen.

Data najaar 2022

Sterk wordt georganiseerd op verschillende plaatsen in Amsterdam en in Lelystad. De trainingen vinden plaats in het voorjaar en najaar. De trainingen in het voorjaar zijn inmiddels bezig. Hieronder de data voor het najaar.

Amsterdam

  • Amsterdam Oost – start woensdag 28 september, 9.00 – 11.45 uur (12x). Buurthuis Oosterpark, 3e Oosterparkstraat 159
  • Amsterdam Nieuw West – start donderdag 29 september, 9.15 – 11.45 uur (12x). Huis van de Wijk De Honingraat, Slotermeerlaan 103H
  • Amsterdam Noord – start maandag 19 september, 9.15 – 11.45 uur (12x). Huis van de Wijk De Banne, Bezaanjachtplein 247
  • Amsterdam West – start maandag 19 september, 9.30 – 12.00 uur (12x). Huis van de Wijk Mansfelt, Karel Doormanstraat 125
  • Amsterdam Zuidoost – start woensdag 21 september, 9.15 – 11.45 uur (12x). Buurtcentrum Bonte Kraai, Kraaiennest 68
  • Amsterdam Zuid – start donderdag 29 september, 9.15 – 11.45 uur (12x). Buurtgebouw HDK, H. de Keijserplein 45

Lelystad

De data voor Lelystad zijn nog niet bekend.

Wat kost de training?

Er zijn geen kosten verbonden aan de training.

Meer weten of aanmelden?

Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 088 234 24 50. Mailen kan ook via weersterk@blijfgroep.nl.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Met dit formulier kan je ook je interesse voor een training aangeven, als er nog geen concrete data zijn.