Heb jij te maken (gehad) met grensoverschrijdend gedrag in je relatie? Heb je het idee dat je niet genoeg voor jezelf opkomt in je relatie en dat je partner alles bepaalt? In de weerbaarheidstrainingen van Blijf Groep leer je hoe je je weerbaarder kunt opstellen in je relatie.

Blijf Groep Ik zoek hulp Ik wil weerbaarder worden

Ik wil weerbaarder worden

Heb jij ervaring met grensoverschrijdend gedrag of huiselijk geweld? Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen, thuis of op het werk? Of heb je moeite met het stellen van grenzen en zeg je soms veel te snel ‘ja’? In de weerbaarheidstrainingen van Blijf Groep leer je hoe je weer de baas wordt over je eigen leven. We bieden trainingen voor vrouwen en voor mannen.

Sterk, een training voor vrouwen

In de training Sterk leer je hoe je intimidatie, geweld en ander gedrag dat te ver gaat, eerder kunt herkennen. Ook leer je welke stappen je kunt zetten om dit te stoppen. Je leert op je eigen tempo om (opnieuw) je grenzen te herkennen en te stellen, om nee te zeggen en ruimte nemen voor jezelf. Zo vergroot je je weerbaarheid stapje voor stapje en word je weer de baas over je eigen leven.

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2,5 uur. Het eerste deel van de training bestaat uit oefeningen, die zijn gericht op het ervaren van eigen kracht, ontspanning en grenzen. Je oefent fysieke en verbale manieren om jezelf te beschermen, om manipulatie te stoppen en om te gaan met woede en angst. Het tweede deel bestaat uit een groepsgesprek over onderwerpen als eigenwaarde, zelfvertrouwen en omgaan met woede.

De training wordt gegeven door een docent weerbaarheid van Blijf Groep en een maatschappelijk werker van Algemeen Maatschappelijk Werk in de wijk.

Sterk is erkend als Goed Onderbouwd door de onafhankelijke Erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid.

Waar en wanneer?

De training wordt twee keer per jaar gegeven op verschillende plaatsen in Amsterdam, Flevoland (Almere en Lelystad) en Wormerveer.. Kijk op de pagina van Sterk voor plaatsen en data en het aanmeldformulier.

Weerkracht, een training voor mannen

Blijf Groep geeft ook een actieve en intensieve training voor mannen die slachtoffer zijn (geweest) van geweld in afhankelijkheidsrelaties.
Tijdens de training wordt onder meer gewerkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, het leren stoppen van manipulatie en conflicten en het leren omgaan met woede en angst.
Deze groepstraining van 8-10 wekelijkse bijeenkomsten wordt begeleid door een docent weerbaarheid en een maatschappelijk werker van Blijf Groep.

Kijk hier voor meer informatie over Weerkracht.

Meer weten?

Je kunt je aanmelden voor Sterk en Weerkracht via het inschrijfformulier. Wil je meer weten over een van de trainingen, neem dan contact op met een van de trainers, via 088 234 24 50.

LHBTIQ+-personen lijken vaker dan gemiddeld te worden geraakt door huiselijk geweld. Wij vinden het belangrijk om ook met mensen uit deze doelgroep te werken aan veiligheid en weerbaarheid. Daarom besteden wij binnen Blijf Groep structureel aandacht aan genderdiversiteit; zijn we op de hoogte van passende hulpverlening en gaan we altijd op zoek naar een passende veilig opvangplek