Het kan erg prettig zijn om contact te hebben met anderen die ook geweld hebben meegemaakt. Je kunt je verhaal kwijt, vindt herkenning bij elkaar en kunt elkaar tips geven over hoe je met bepaalde zaken of gevoelens om kunt gaan.

Blijf Groep Ik zoek hulp Ik wil graag contact met lotgenoten

Ik wil graag contact met lotgenoten

Waarschijnlijk weet je het wel, maar misschien voelt het niet zo: je bent niet alleen! Er zijn meer mensen die huiselijk geweld meemaken. Het kan erg prettig zijn om contact te hebben met anderen die ook geweld hebben meegemaakt. Je kunt je verhaal kwijt, vindt herkenning bij elkaar en kunt elkaar tips geven over hoe je met bepaalde zaken of gevoelens om kunt gaan.

Waar kan je terecht?

Bij Blijf Groep vinden we het erg belangrijk dat je contact kunt hebben met lotgenoten. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • Lotgenotengroep Je bent niet de enige

Dit is een training in groepsverband, waar we met elkaar praten over onze ervaringen en samen werken aan verandering. Doel van de training is het verwerken van ervaringen, het verwerven van inzicht in de oorzaken van het geweld en het doorbreken van isolement. Ook kijken we hoe je geestelijke of lichamelijke mishandeling in toekomstige relaties kunt voorkomen. De training wordt gegeven door 2 ervaren trainers. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2 uur.

Lees op de pagina Je bent niet de enige waar en wanneer de training wordt gehouden en hoe je je kunt aanmelden.

  • Groepen voor kinderen en tieners: En nu ik..! en Kan iemand mij horen?

Voor kinderen en tieners die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld bieden we de groepsprogramma’s En nu ik…! en Kan iemand mij horen? Beide programma’s bieden de mogelijkheid andere kinderen of tieners te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Zodat je weet dat je niet de enige bent. Voor ouders is er tegelijkertijd een parallelgroep, waarin ook zij met andere ouders kunnen praten.

Lees hier meer over En nu ik…! en Kan iemand mij horen?

  • Weerbaarheidstraining Sterk

Sterk is een weerbaarheidstraining voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met grensoverschrijdend gedrag of huiselijk geweld. De training leert je om grenzen te stellen en beter voor jezelf op te komen. De bijeenkomst bestaan uit zowel fysieke oefeningen als groepsgesprekken. Lotgenotencontact is een belangrijk onderdeel van deze training.

Lees hier meer over Sterk.

  • Lotgenotengroep Eervol

Deze groep is bedoeld voor mannen en vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld en agressie doordat de familie vindt dat de familie-eer is aangetast. En die vaak ook worstelen met het leven in twee verschillende culturen. Doel van de lotgenotengroep is het verwerken van ervaringen, het doorbreken van isolement en het bevorderen van herstel.

Lees hier meer over Eervol

Meer weten of aanmelden?

Bel met Blijf groep, 088 234 24 50 of kijk of de pagina’s van de trainingen zelf. Hier vind je meer informatie over de inhoud van de trainingen, plaats en tijden en een aanmeldformulier.

LHBTIQ+-personen lijken vaker dan gemiddeld te worden geraakt door huiselijk geweld. Wij vinden het belangrijk om ook met mensen uit deze doelgroep te werken aan veiligheid en weerbaarheid. Daarom besteden wij binnen Blijf Groep Amsterdam-Amstelland structureel aandacht aan genderdiversiteit; zijn we op de hoogte van passende hulpverlening en gaan we altijd op zoek naar een passende veilig opvangplek