Amerikaanse band Metallica doneert €40.000 aan Blijf Groep

“We zijn trots dat we Blijf Groep kunnen ondersteunen in hun missie om een einde te maken aan huiselijk geweld”

Metallica

Foto: Jeff Yeager

De Amerikaanse metalband Metallica trapte afgelopen dagen hun M72 World Tour af in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. De non-profitorganisatie van de band, All Within My Hands, doneerde zaterdag op de tweede concertavond maar liefst € 40.000 aan Blijf Groep, de organisatie die huiselijk geweld helpt stoppen.

In een statement laat de non-profitorganisatie weten: “We zijn er trots op dat we – dankzij Mojo Concerts en de #MetallicaFamily – op de tweede avond van onze concerten in Amsterdam € 40.000 kunnen doneren aan Blijf Groep, ter ondersteuning van hun missie om een einde te maken aan huiselijk geweld.

Bijna de helft van de Nederlandse volwassenen heeft te maken (gehad) met een vorm van huiselijk geweld. Blijf Groep helpt om huiselijk geweld te stoppen. De organisatie biedt hulp aan alle betrokkenen: slachtoffers, kinderen én plegers. Uitgangspunt daarbij is het geweld duurzaam te stoppen en veiligheid te creëren voor de lange termijn voor alle betrokkenen.

“De wereldwijde aandacht voor dit probleem is onbetaalbaar”

Hanneke Bakker, directeur van Blijf Groep: “Het is overweldigend dat een band als Metallica het succes deelt met degenen die geconfronteerd worden met de lelijke kant van het leven. Sleeping with one eye open – zoals in het lied van Metallica – is wat vrouwen, mannen en kinderen doen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Het bepaalt hun leven, gezondheid en toekomst. Met de donatie van Metallica kunnen wij hun leven veiliger maken.”

Bakker benadrukt daarnaast dat de wereldwijde aandacht voor dit immense probleem onbetaalbaar is. “Het is een probleem in alle sociale klassen, in elke stad en elk land ter wereld. We zijn Metallica en Mojo Concerts ontzettend dankbaar!”

Investeren in een nieuw Oranje Huis

Blijf Groep wil het bedrag deels investeren in de realisatie van het tweede Oranje Huis in Amsterdam (crisisopvang, begeleid wonen en ambulante ondersteuning), waar op dit moment plannen voor gemaakt worden. Daardoor kan Blijf Groep nog meer mannen, vrouwen en kinderen helpen. Dat is hard nodig, want momenteel  zijn bijna altijd alle plaatsen bezet. Blijf Groep heeft vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Almere, Haarlem en Wormerveer.

Wil je zelf graag doneren (namens een bedrijf)? Dat kan (eenmalig) via ‘Ik wil helpen’ bovenaan de pagina of direct via deze link: https://lnkd.in/dVs4bBa