Tweede leven voor computers 4e Gymnasium

Onlangs is Blijf Groep een mooie samenwerking gestart met het bedrijf Qualified Remarketing. Zij knappen afgeschreven computers van scholen op en stellen deze ter beschikking van onze cliënten. Het 4e Gymnasium is de eerste school in Amsterdam die zich heeft aangesloten bij deze samenwerking.

Computers die te oud zijn voor het intensieve gebruik op school worden aan Qualified Networks gedoneerd. Dit bedrijf voert de computers niet af, maar knapt ze op en geeft de refurbished apparatuur een tweede leven.

IT als basisbehoefte

Jasper de Nooijer, oprichter en directeur van Qualified Remarketing: “In het verleden werden IT-producten, zoals een telefoon of laptop als een luxe product gezien. tegenwoordig is IT een basisbehoefte. Dit project is een mooi voorbeeld van onze missie om kwalitatieve IT-producten voor iedereen bereikbaar te houden”.

De gezinnen en kinderen die in de opvang verblijven kunnen de opgeknapte computers goed gebruiken. Leonie Hutten, regiomanager Amsterdam bij Blijf Groep: “Onze cliënten komen vaak met weinig middelen aan in de opvang. Ook is er niet altijd geld om een nieuwe laptop of tablet te kopen. Terwijl je bijna niet meer zonder kunt in deze maatschappij. Geweldig dat Qualified Netwerks en het 4e Gymnasium onze cliënten kunnen voorzien van refurbished apparatuur.”

Het 4e Gymnasium onderschrijft de manier waarop dit maatschappelijke doel wordt gecombineerd met een duurzaam gebruik van computers. “Hopelijk doet deze samenwerking andere scholen volgen en kunnen mensen in moeilijke omstandigheden nog lang plezier hebben van onze IT”, aldus rector Jeroen Bergamin.

Mooi initiatief

Als Blijf Groep zijn wij erg blij met dit initiatief. We hopen dat veel scholen het voorbeeld van het 4e Gymnasium volgen en ook hun afgeschreven computers doneren aan Qualified Remarketing.