Groepsprogramma in Amsterdam voor kinderen 8 t/m 12 jaar die te maken hebben of hadden met stress en spanningen thuis. Tijdens de training praten kinderen over hun gevoelens en ervaringen met leeftijdsgenoten en worden er spelletjes gedaan.

Billy Boem

Kinderen kunnen veel last hebben stress en spanningen thuis. Bijvoorbeeld door heftige ruzies of een ouder die niet goed in zijn of haar vel zit. Hulp is dan belangrijk. Vaak vinden ouders en kinderen het lastig om te praten over deze problemen. Kinderen kunnen zich schamen, eenzaam of schuldig voelen. Billy Boem helpt kinderen zodat zij zich minder alleen voelen en zij kunnen omgaan met gevoelens als boosheid of verdriet.

Deze training wordt aangeboden door Arkin.

Hoe zit de training eruit?

De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de kinderen in een groep praten over hun eigen gevoelens en ervaringen in een veilige sfeer. Kinderen geven vaak aan dat zij het fijn vinden om met leeftijdsgenoten over hun situatie te praten. Zo hebben zij niet het gevoel dat stress en spanningen alleen in hun gezin voorkomen.

Daarnaast worden er spelletjes gedaan en verhalen gelezen. Er komt ook een heuse praatdokter langs waar kinderen al hun vragen kunnen stellen. Ook leuk: elk kind krijg een speciaal tasje waar ze na elke bijeenkomst een cadeautje in mogen doen die ze na afloop mee mogen nemen. Zo wordt er spelenderwijs gewerkt aan het verwerken van ervaringen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud, die thuis te maken hebben (gehad) met stress en spanning. 

Waar en wanneer?

De trainingen worden georganiseerd in Amsterdam en zijn gratis. Er wordt 2 keer per jaar een training georganiseerd. In het voor- en in het najaar.

Amsterdam

Voorjaar 2024

  • Amsterdam Oost: start 27 maart, 14:00 – 15:30 uur. Het Oosterparkhuis, Derde Oosterparkstraat 159, 1092CW
  • Amsterdam Noord: start 28 maart, 16:00 – 17:30 uur. Huis van de Wijk De Meeuw,  Motorwal 300, 1021 PH
  • Amsterdam West: start 27 maart, Het Wachterliedpaviljoen, Wachterliedplantsoen 1, 1055SB
  • Amsterdam Zuidoost: start 28 maart, 16:00-17:30 uur. NoLimit, Geldershoofd 80, 1130BG
  • Amsterdam Nieuw-West: start 16 april, Fiep Westendorpschool, Overschiestraat 168B, 1062 XK

Meer informatie?

Ga naar de website van Jeugdpreventie Amsterdam of mail naar  KOPPKOV@arkinjeugd.nl.

Aanmelden?

Meld je aan via de website van Jeugdpreventie Amsterdam.

Zowel ouders/verzorgers als verwijzers kunnen een kind aanmelden voor Billy Boem.