Blijf Groep Ik zoek hulp Er is bij mij thuis veel ruzie

Er is bij mij thuis veel ruzie

Is er bij jou thuis vaak heftige ruzie? Tussen je ouders? Of tussen je ouders en andere familieleden? Misschien heb je gezien dat één van je ouders de ander sloeg of gehoord dat ze elkaar uitscholden. Dat is naar om mee te maken. Dan is het fijn om er met anderen over te kunnen praten.

Dat kan in de trainingsgroepen van Blijf Groep voor kinderen en tieners. Hier kun je met andere kinderen en tieners praten, die hetzelfde hebben meegemaakt.  Zo kan je verwerken wat er is gebeurd. En weet je beter hoe je met de situatie om kan gaan. De trainingen bestaan uit 9 bijeenkomsten van 2 uur. Je kunt gratis meedoen.

Kan iemand mij horen? Training voor tieners (12 t/m 15 jaar)

Bij Kan iemand mij horen? ontmoet je jongeren die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Je kiest zelf wat je wel niet deelt. Maar er wordt niet alleen gepraat. Je doet ook leuke dingen met elkaar. Een rapworkshop, een quiz, film kijken.Tijdens de bijeenkomst komen je ouders in een andere ruimte bij elkaar . Zij praten met elkaar hoe ze jou het beste kunnen helpen en welke begeleiding ze daarbij kunnen vragen.

Meer weten?

Lees hier meer over Kan iemand mij horen? Hier vind je ook het aanmeldformulier

Bekijk hier alvast het filmpje over Kan iemand mij horen?

En nu ik..! Training voor kinderen (7 t/m 11 jaar)

Bij En nu ik…! ontmoet je kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Het is een groep waarin je daarover praat en waar je met elkaar leuke dingen doet. In een buurthuis kom je een paar keer bij elkaar om te praten over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Je gaat ook toneelspelen, spelletjes doen, tekenen, schilderen, kleien, dansen en voorlezen. Veel kinderen worden vrienden omdat ze elkaar begrijpen. Je ouders en/of verzorgers zijn in een andere ruimte om ook geholpen te worden. Zij krijgen informatie over wat jij gaat doen. En ze praten met elkaar over hoe ze kinderen die ruzie hebben meegemaakt, kunnen helpen.

Jouw groep wordt begeleid door mensen die goed met kinderen kunnen werken en veel weten over ruzie thuis. Deze begeleiders zijn er speciaal voor jou en de andere kinderen: om jullie te helpen én om er met jullie een heel leuke groep van te maken! We willen dat zoveel mogelijk kinderen meedoen. Daarom is er voor jongere broertjes en zusjes opvang aanwezig.

Meer weten?

Lees hier meer over En nu ik…!. Hier vind je ook het aanmeldformulier.

Kijk hier alvast het filmpje van En nu ik…!