Groepsprogramma voor jongeren 12 t/m 15 jaar die te maken hebben (gehad) met heftige ruzies thuis. Tijdens de training praten jongeren over hun gevoelens en ervaringen met leeftijdsgenoten en worden er leuke dingen gedaan.

Time4U

Het kan heel lastig zijn voor jongeren om te praten over een moeilijke thuissituatie. Terwijl dit juist zo belangrijk is voor het verwerken ervan. Time4U is een groepsprogramma voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar die te maken hebben (gehad) met heftige ruzies of ouders met psychische of verslavingsproblemen. In de groep kunnen zij met lotgenoten hun ervaringen delen en zo stap in de richting van verwerking zetten.

Deze training wordt aangeboden door Arkin en samen ontwikkeld met Blijf Groep.

Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de groep komen 7 tot 10 jongeren 10 keer samen gedurende 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten krijgen jongeren de kans om te praten over wat zij hebben mee gemaakt maar ze mogen ook gewoon alleen luisteren als ze dat liever willen. Het fijne aan leeftijdsgenoten ontmoeten met een soortgelijk verhaal is dat dit erg helpt bij de verwerking. Jongeren zien zo dat zij niet de enige zijn die dit is overkomen. Met handige toegereikte tips & tricks leren jongeren hoe zij het beste met hun situatie om kunnen gaan. Ook wordt er aandacht besteed aan goed voor jezelf (blijven) zorgen, bij wie je terecht kan en het zelfbeeld.

Naast praten en luisteren worden er ook veel leuke dingen gedaan zoals boksen, een schrijfworkshop of spellen. Goed om te weten: er wordt geen dossier opgebouwd en een jongere mag altijd weer stoppen. De ervaring leert echter dat veel jongeren blijven plakken na de eerste keer.

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar oud die thuis te maken hebben met een ouder die niet lekker in haar of zijn vel heeft gezeten. Of waar er huiselijk geweld of heftige ruzie is (geweest). Jongeren uit de opvang kunnen ook meedoen als er plekken over zijn.

Waar en wanneer?

De trainingen worden georganiseerd in Amsterdam en is gratis. Er wordt 2 keer per jaar een training georganiseerd. In het voor- en in het najaar.

Amsterdam

Voorjaar 2024

  • Amsterdam Nieuw-West: start 21 maart, 17:00 – 18:30 uur. Combiwel Matrixx, Heverleestraat 2a, 1066 JJ
  • Amsterdam Centrum: start 8 april, 16:00 – 17:30 uur. De Boomsspijker, Recht van Boomssloot 52, 1011EC

Meer informatie?

Ga naar de website van Jeugdpreventie Amsterdam of mail naar KOPPKOV@arkinjeugd.nl.

Aanmelden?

Meld je aan via de website van Jeugdpreventie Amsterdam. Zowel ouders/verzorgers, jongeren als verwijzers kunnen een aanmelding doen. Een van de trainers spreekt met de jongere af voor een vrijblijvend gesprek voordat de groep begint.