Blijf Groep Ik zoek informatie Inzet ervaringsdeskundigheid

Inzet ervaringsdeskundigheid

Blijf Groep beschikt over een pool van ervaringsdeskundigen, die u kunt inzetten bij bijeenkomsten, voorlichtingen of trainingen. Een ervaringsdeskundige kan het verhaal van huiselijk geweld een gezicht geven.

Wie zijn ervaringsdeskundigen?

Ervaringsdeskundigen zijn getraind in het delen van hun specifieke ervaringsverhaal. Het is een diverse groep met verschillende achtergronden. Wat zij gemeen hebben, is hun ervaring met huiselijk en/of eergerelateerd geweld en de stappen die zij hebben gezet om het geweld te stoppen.

Ervaringsdeskundigen zetten hun ervaringsverhaal in om kennis over huiselijk geweld te delen en te laten leven. Elk verhaal gaat over meer dan het geweld. Het gaat ook over de kracht om het geweld te stoppen, het herstel en de hoop van de toekomst.

Het was fijn dat Koen aanwezig was. Het maakte deelnemers bewust van hun vooroordelen en het maakte het verhaal levendig.

Wat kunt u verwachten?

De ervaringsdeskundigen kunnen in uw voorlichtingen en trainingen het verhaal van huiselijk geweld een gezicht geven., Zij kunnen bij (een gedeelte van de ) bijeenkomst aansluiten en samen met u hun rol vormgeven. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting in scholen, trainingen voor professionals of debatbijeenkomsten in wijkcentra.

Kosten

Ervaringsdeskundigen zijn binnen Amsterdam kosteloos inzetbaar. Buiten Amsterdam kunt u ook een ervaringsdeskundige inzetten, maar dat zijn er wel kosten aan verbonden.

Meer informatie

Heeft u interesse om een ervaringsdeskundige in te zetten? Neem dan contact op met Aisha Schol, coördinator van de pool ervaringsdeskundigen. Samen met haar kijkt u welk ervaringsverhaal aansluit bij uw vraag en welke vorm de bijdrage van de ervaringsdeskundige kan krijgen.

Blijf Groep en de AVG

Bij Blijf Groep nemen wij jouw recht op privacy serieus. Lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website, of klik op 'privacy instellingen' om je toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier