Blijf Groep viert 50-jarig jubileum met feestelijke events

Het jaar 2024 markeert een bijzondere mijlpaal voor Blijf Groep. Precies 50 jaar geleden opende het eerst Blijf van m’n Lijf-huis. Een jaar met een bitterzoet tintje. Want hoewel onze medewerkers, cliënten en partners het verdienen om gevierd te worden, zijn onze opvanglocaties nog steeds harder zijn dan ooit.

Onze hulpverlening is in de loop der jaren geëvolueerd en we zijn trots op wat we hebben bereikt. Blij met elk leven dat veiliger is. Hierom hebben we een reeks events gepland die het verleden, het heden en de toekomst van onze organisatie verbinden. Om te beginnen werd het jubileumjaar koninklijk afgetrapt: Koningin Máxima bracht een bezoek aan het Oranje Huis in Almere.

Hoogtepunten van het jubileumjaar

  • Kids- en jongerendag: speciaal voor onze kinderen en jongeren in de opvang. Op al onze locaties wordt een rijke variëteit aan activiteiten georganiseerd. Kinderen worden uitgedaagd met het thema “Superhelden” om hun krachten te ontdekken. En voor de jongeren gaan we we aan de slag met het thema “Show your talent” waar creativiteit en zelfexpressie centraal staan. Het wordt een onvergetelijke dag!
  • Cliëntendag: speciaal voor onze cliënten in de opvang. Een dag waar we deze sterke vrouwen en mannen in het zonnetje zetten en ondersteunen. Het belooft een dag vol ontspanning en empowerment te worden. Van beauty-behandelingen tot yogasessies!
  • Thema-avond in de Rode Hoed: de aanleiding van deze avond is de toekenning van de koninklijke onderscheiding voor Blijf Groep. Deze zal worden uitgereikt door burgemeester Femke Halsema. Onder de titel “Opgeheven vuisten – op weg naar een toekomst zonder huiselijk geweld” wordt dieper ingegaan op de impact van huiselijk geweld en de toekomst van de hulpverlening door deskundigen en betrokkenen.
  • Festival voor medewerkers en partners: tijdens het “Back to the Future Festival” blikken we terug op de afgelopen 50 jaar en blikken we vooruit op de toekomst van de organisatie. Het belooft een levendig festival te worden met muziek, theater en lezingen. Én natuurlijk een hoop gedans!
  • Tentoonstelling en foto-expositie: in de tentoonstelling “Blijf van m’n Lijf: een halve eeuw aan activisme, empowerment en veiligheid” wordt het verhaal van Blijf Groep van de afgelopen 50 jaar verteld en in beeld gebracht. De foto-expositie “(On)belicht” toont slachtoffers van huiselijk geweld, hun worsteling, hun kracht en hun hoop voor de toekomst.

Voor meer informatie en een gedetailleerd programma, bezoek de officiële jubileumwebsite.