Welkom bij Blijf Groep

Blijf Groep helpt om huiselijk geweld te stoppen. Wij bieden hulp aan alle betrokkenen: slachtoffers, kinderen en plegers. Ons uitgangspunt is het geweld te stoppen en veiligheid te creëren door hulp op maat.

Laatste nieuws

#stopfemicide

Oproep: #stopFemicide #NietEenMeer

n het Landelijk Netwerk Vrouwenopvang vinden dat zorgwekkend en roepen daarom het kabinet gezamenlijk op een integrale aanpak te ontwikkelen om dit aantal omlaag te brengen, onder de motto’s: #StopFemicide en #NietEénMeer.
Lotgenotengroep mannen

Online lotgenotengroep voor mannen

Heb jij als man te maken met psychische en/of fysieke mishandeling vanuit je (ex-)partner? Jij bent niet de enige… Daarom starten we vanaf 9 februari a.s. een lotgenotengroep voor mannen die te maken hebben huiselijk geweld.
Trainingen voorjaar 2023

Trainingen voorjaar 2023. Schrijf je nu in!

Blijf Groep biedt dit voorjaar weer trainingen voor mannen, vrouwen en kinderen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Zoals de weerbaarheidstraining Sterk of de lotgenotengroep 'Je bent niet de enige'. Je kunt je nu inschrijven.

Mijn maatschappelijk werkster heeft mij de handvatten gegeven om weer op eigen benen te staan,

Brenda, ex-cliente Blijf Groep

De verhalen van Blijf Groep

hulp familie en politie

Door hulp van familie, politie en Blijf Groep sta ik hier

Mischa werd mishandeld en vernederd door haar vriend. Eerst maandelijks, daarna wekelijks en tenslotte dagelijks. Door hulp van familie, politie en Blijf Groep kon ze zich uiteindelijk losmaken uit zijn web.
Marjo

De grens als geschenk aan mijzelf

Marjo zat jarenlang vast in een gewelddadige relatie. Totdat zij op twee krukken in een Blijf-van-mijn-lijf-huis belandde en haar voor het eerst werd gevraagd: Wat wil Marjo?
Nandy en Stijn, aandachtsfunctionaris HBTIQ+ bij Blijf Groep

“Geweld op basis van je identiteit en seksualiteit vraagt een andere vorm van aandacht”

LHBTIQ+-personen worden vaker slachtoffer van huiselijk geweld. Tegelijkertijd zien hulpverlenende instanties zeer weinig LHBTIQ+-slachtoffers. De drempel om hulp te zoeken is hoog. Blijf Groep wil daar verandering inbrengen en stelde Nandy en Stijn als LHBTIQ+-aandachtsfunctionarissen.

Over Blijf Groep

Blijf Groep helpt om huiselijk geweld te stoppen. Wij bieden hulp aan alle betrokkenen: slachtoffers, getuigen, plegers en kinderen. Ons uitgangspunt is het geweld te stoppen en veiligheid te creëren door hulp op maat.

Meer over Blijf Groep

Hulp nodig? Zo kun je ons bereiken

  • 088 234 24 50

    Voor hulp en advies

  • Of bel met Veilig Thuis

    0800 2000 (voor heel Nederland)

Vacatures

Werken bij Blijf Groep betekent werken in een inspirerende omgeving waar moed, betrokkenheid en openheid centraal staan. We zetten ons elke dag in voor vrouwen, mannen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Samen met hen kijken we wat er nodig is voor een leven zonder geweld.

Je kunt aan de slag bij Blijf Groep of bij Veilig Thuis Flevoland.

De uitdaging is de rode draad vinden die de complexe problematiek van je cliënt verbindt

Maatschappelijk werker bij Blijf Groep