Blijvend Veilig floreert bij ‘professionele vriendschap’

Samen met de Jeugdbescherming Regio Amsterdam, Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming, Samen Doen en de William Schrikker Stichting zijn we in juni 2019 de pilot Blijvend Veilig gestart.
Hanneke Bakker, bestuurder Blijf Groep, en Marjan Koopman, programmadirecteur Samen Doen praten hierover in de podcast van Geweld Hoort Nergens Thuis: Blijvend Veilig ontstaat door ‘professionele vriendschap’.

Eén professional is en blijft betrokken zo lang als dat nodig is, dat is hét basisprincipe binnen de aanpak Blijvend Veilig. Om dit in praktijk te brengen stappen deze beide bestuurders over de schaduw van hun eigen organisatie heen om het professionals mogelijk te maken om vanuit dit principe hun werk te doen binnen multiprobleemgezinnen. Het erkennen dat je huiselijk geweld en kindermishandeling niet alleen kunt oplossen, is de eerste stap naar Blijvend Veilig. Als bestuurders moet je met elkaar een ‘professionele vriendschap’ hebben, zodat je met elkaar van professionals kunt vragen om ook met diezelfde intenties met gezinnen te werken.

hier vind je de podcast op Spotify