MEGG wordt Kenniscentrum Eer & Veiligheid

Het Meldpunt Eergerelateerd Geweld (MEGG) heeft een nieuwe naam! Vanaf nu gaan we verder onder de naam Kenniscentrum Eer & Veiligheid.

De belangrijkste aanleiding om te komen tot een nieuwe naam was dat de oude naam de lading niet meer dekte. Het MEGG bood hulp bij eergerelateerd geweld, maar fungeerde al langere tijd niet meer als meldpunt.

Daarnaast past de nieuwe naam goed bij de nieuwe fase die we ingeslagen zijn: de uitbreiding van de dienstverlening van het Kenniscentrum Eer & Veiligheid naar heel Noord-Holland en Flevoland en de ontwikkeling van nieuw aanbod voor slachtoffers van eergerelateerd geweld, zoals de lotgenotengroep Eervol

Over het Kenniscentrum Eer & Veiligheid

Het Kenniscentrum Eer & Veiligheid bied hulp en advies aan mannen en vrouwen die te maken hebben met (de dreiging van) eergerelateerd geweld. De medewerkers van het Kenniscentrum zijn gespecialiseerd in het herkennen van signalen van eergerelateerd geweld. Zij kennen de problemen en de gevoeligheden waarmee slachtoffers te maken kunnen hebben. Ze denken met hen mee over oplossingen en houden daarbij rekening met de band die slachtoffers voelen met hun familie.

Voor professionals: voorlichting, advies en preventie

Naast individuele hulp geeft het Kenniscentrum ook advies, cursussen en trainingen aan professionals. Hulpverleners, scholen, huisartsen, instellingen voor jeugdzorg en anderen kunnen bij ons terecht voor informatie en advies over onder meer signalen eergerelateerd geweld, taxeren van de risico’s, huwelijksdwang en achterlating en sexting en exposing.

Lotgenotengroep Eervol

Voor mannen en vrouwen die te maken hebben (gehad) met eergerelateerd geweld en graag met lotgenoten willen praten over hun ervaringen bieden we sinds vorig jaar de lotgenotengroep Eervol. De deelnemers gaven aan het heel waardevol te vinden om mensen te ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt.

Meer weten?

Download de folder. Of kijk op de pagina van het Kenniscentrum Eer & Veiligheid

Contact

Het Kenniscentrum is telefonisch te bereiken via 088 234 26 50 of via de mail: kenniscentrumEer@blijfgroep.nl.