Nieuw Oranje Huis van Blijf Groep in Amsterdam Zuidoost

Blijf Groep bouwt een nieuw Oranje Huis in Amsterdam Zuidoost als onderdeel van het nieuwbouwproject van Rochdale aan de Karspeldreef. In dit project komen naast het Oranje Huis onder andere ook appartementen, een gezondheidscentrum en een Ouder Kind Team.

Ruimte voor 38 Gezinnen

Het nieuwe Oranje Huis zal plaats bieden aan 38 gezinnen en vervangt daarmee de losse satellietwoningen die Blijf Groep nu verspreid over de stad heeft. Daarnaast komen er acht extra opvangplaatsen bij en is er ruimte voor ambulante hulp. Dit betekent dat we naast vaste opvang ook ondersteuning kunnen bieden aan mensen die niet in het huis verblijven, maar wel hulp nodig hebben.

Nieuw Oranje Huis van Blijf Groep in Amsterdam Oost
Nieuw Oranje Huis van Blijf Groep in Amsterdam Zuidoost

Planning en Locatie

De oplevering van dit project staat gepland voor het tweede kwartaal van 2026 (onder voorbehoud). Wat goed is om te weten is dat slechts een deel van het gebouw op de bovenstaande afbeelding gebruikt wordt als Oranje Huis.

Bestaande Vestigingen

Blijf Groep heeft momenteel al vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Wormerveer en Almere. Het nieuwe Oranje Huis in Amsterdam Zuidoost zal een belangrijke uitbreiding zijn van onze hulpverlening om betrokkenen van huiselijk geweld te ondersteunen.

Blijf Groep blijft zich inzetten voor een veilige omgeving voor iedereen. Met de komst van dit nieuwe Oranje Huis kunnen we nog meer gezinnen helpen voor een toekomst zonder geweld.