Opleiding ervaringsdeskundigheid

Blijf Groep biedt twee vrouwen die ervaringen hebben met Huiselijk Geweld de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Zij krijgen op deze manier de gelegenheid om hun deskundigheid op dit gebied te vergroten en breder in te zetten.

Vanuit Blijf Groep worden de opleidingskosten gefinancierd en wordt ruimte geboden om opdrachten in de praktijk uit te voeren. De opleiding is bedoeld om ervaring te ontwikkelen tot ervaringsdeskundige en mee te denken over hoe ervaringsdeskundigheid een plek krijgt binnen Blijf Groep. Het afronden van de opleiding geeft geen garantie op een betaalde baan binnen Blijf Groep.

Hoe werkt het?

Je volgt de 1 jarige post-MBO opleiding in Ervaringsdeskundigheid bij partnersgeweld bij de Sociale Academie in Utrecht. Je praktijkopdrachten voer je uit bij Blijf Groep. 

De opleiding start in maart 2020 en kent een studiebelasting van 8 tot 10 uur per week. Eenmaal in de twee a drie weken volg je een lesdag op zaterdag van 9:30 tot 16:30 in Utrecht.

Toelatingseisen

Om toegelaten te kunnen worden tot deze opleiding voldoe je aan de volgende harde eis:

  • Je hebt een mbo-opleiding afgerond op niveau 3 of 4  (of aantoonbaar een gelijkwaardige kwalificatie)

Daarnaast voldoe je aan de volgende criteria:

  • Je hebt affiniteit met het werken als ervaringswerker op het terrein van partnergeweld.
  • Je hebt ervaring met (ex)partnergeweld en hebt voldoende afstand tot deze ervaringen om ze als ervaringsdeskundige partnergeweld te leren hanteren.
  • Jouw huidige situatie is voldoende veilig en stabiel.
  • Je voert (of bent bereid daartoe) naast de opleiding - in ieder geval in de tweede helft daarvan werkzaamheden uit als ervaringswerker partnergeweld bij Blijf Groep.

Meer informatie over de Post MBO opleiding kun je vinden op de website van de Sociale Academie

Iets voor jou?

Heb je interesse om deze opleiding te volgen stuur dan jouw cv met een motivatiebrief voor 8 januari 2020 naar scholing@blijfgroep.nl Wanneer jouw achtergrond aansluit bij het gevraagde profiel nodigen wij jou uit voor een persoonlijke kennismaking.  De gesprekken zullen plaatsvinden op 13 januari en in de week van 20 januari. Heb je vragen over de werving of de opleiding neem dan contact op met Patrick van der Heiden adviseur scholing Blijf Groep via (06) 552 21 858 of Essa Reijmers (06) 15679666

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112