Opleiding voor cliënte Oranje Huis dankzij educatiefonds

Speciaal voor de vrouwen in het Oranje Huis in Almere hebben de Soroptimisten in Almere een educatiefonds opgericht. Merwe, tot voor kort bewoonster van het Oranje Huis, is de eerste die met het geld uit het fonds een opleiding gaat volgen. Afgelopen donderdag kreeg ze in het bijzijn van wethouder Froukje de Jonge een laptop overhandigd. “Ik heb er ontzettend veel zin in”.

Monopolyspel

Cora Janssen van de Soroptimisten Almere bedacht in 2019 een Almeers Monopolyspel. Het spel was in no-time uitverkocht. Met de opbrengst, 30 duizend euro, werd een educatiefonds opgericht, speciaal voor de vrouwen in het Oranje Huis Flevoland – Gooi en Vechtstreek. Cora Janssen: “Met het Educatiefonds hopen we bij te dragen aan de zelfstandigheid van vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld. Autonomie is heel belangrijk.”

Opleiding en laptop

Merwe is de eerste cliënte uit het Oranje Huis die met behulp van het fonds een opleiding gaat volgen. In het bijzijn van wethouder Froukje de Jonge ondertekende zij donderdag 8 juli de overeenkomst met het educatiefonds. Ook kreeg zij uit handen van Cora Janssen van de Soroptimisten een gloednieuwe laptop, die zij kan gebruiken bij haar studie.

Geïnspireerd

Merwe start binnenkort met de opleiding tot receptioniste. Die studie koos ze, omdat ze geïnspireerd werd door de receptionistes van het Oranje Huis. “Ik heb heel veel aan hen gehad. Ik wil wat zij voor mij hebben betekend ook kunnen doen voor andere vrouwen.”

Bekijk de video-reportage

Roosanne Middelhuis van Omroep Flevoland was bij dit bijzondere moment aanwezig en heeft een video-reportage gemaakt.