Podcast De reis naar herstel

Met trots presenteren wij de Blijf Groep podcast De reis naar Herstel. In deze podcast-serie vertellen vier ervaringsdeskundigen van huiselijk geweld hun verhaal: wat zij hebben meegemaakt, maar – belangrijker – hoe zij de weg naar herstel hebben gevonden.

Vier ervaringsverhalen

De podcast bestaat uit vier afleveringen.

  • In De reis van Esther vertelt Esther over haar huwelijk vol geweld en over haar vlucht naar de opvang. Hoe kreeg zij daarna haar leven weer op de rit?
  • In De Reis van Marten vertelt Marten over de jarenlang emotionele en geestelijke mishandeling door zijn ex-partner. Nu kan hij terugkijken op deze periode. Wat heeft hij geleerd?
  • In De reis van Roos vertelt Roos over haar jeugd die gekenmerkt werd door mishandeling en misbruik, en over haar huwelijk dat gekenmerkt werd door geestelijk geweld. Nu is Roos na hard werken precies waar ze wil zijn. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen?
  • In De reis van Marianne vertelt Marianne over de jarenlange mishandeling door haar oudste zoon. Nu kan zij weer genieten van het leven. Hoe was de reis daarheen?

Het zijn alle vier verhalen vol hoop, goede moed en optimisme. Ondanks alles wat zij hebben meegemaakt, hebben Esther, Marten, Roos en Marianne de weg terugvonden. Naar zichzelf en naar een beter leven.

Waar te beluisteren?

Alle afleveringen van de podcast De reis naar herstel zijn te beluisteren via de volgende streamingsdiensten

Luister en deel!

We nodigen je van harte uit deze podcasts te beluisteren en te delen. De ervaringsdeskundigen in deze podcast benadrukken allemaal hoe belangrijk ervaringsverhalen zijn en hoe het delen van ervaringen kan helpen bij het verwerken ervan.

We zijn de ervaringsdeskundigen die aan deze podcast hebben meegewerkt heel dankbaar dat zij hun verhaal hebben willen delen. We hopen dat hun verhalen anderen inspireren om ook hulp te zoeken en zo de weg naar herstel in te slaan.

De podcast De reis naar herstel is gemaakt in het kader van het project Ervaringsdeskundigheid binnen Blijf Groep.